r
Nosalty Logó

Avokádóban sült tojás cayenne borssal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Csutak Enikő
Avokádóban sült tojás cayenne borssal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 181 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 363 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 121 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    434 micro
Összesen 181 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    571 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    304 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    868 micro
Összesen 363 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. Vágjuk félbe az avokádót a mag körül, majd csavarjuk a két részt ellentétes irányba, vegyük ki a magot. Kiskanállal nagyobbítsuk meg a mélyedést mindkét fél avokádóban.
  3. Tegyük az avokádót egy hőálló tálba/tepsibe (fontos, hogy úgy helyezzük el az avokádókat, hogy sülés közben ne dőljenek el), szórjunk a mélyedésbe nagyon kevés sót. Üssünk mindkét fél avokádóba egy-egy tojást, szórjuk meg ízlés szerint sóval, cayenne borssal.
  4. Süssük körülbelül 15-20 percig. A sütési idő változik a tojások és az avokádó méretétől függően. Akkor van kész, ha a tojásfehérje megszilárdult.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 121
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7761
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 08.

Ajánló

Tetszés szerint tálalás előtt megszórhatjuk aprított metélőhagymával. Friss, ropogós héjú kenyérrel, friss zöldségekkel tálaljuk.

Receptkategóriák

Avokádóban sült tojás cayenne borssal
Csutak Enikő 82 recept

Mindenki tudja, hogy mennyire egészséges és fontos számunkra az omega-3 zsírsav. Nagyon sokan azt gondolják, hogy ez azt jelenti, nyakra-főre halat, lazacot kell fogyasztanunk. De nem csak a halban vagy egyéb húsfélékben találhatjuk meg ezt az esszenciális zsírsavat, hanem ebben az egyszerű, de eszméletlenül ízletes reggeli fogásban is. Nem vesz fel sok időt az elkészítése, és az avokádó nem csak "fészek" a tojásnak, hanem mennyei ízvilágra tesz szert sütés után, és kenyérre is lehet kenni. Ha ilyet reggelizünk, garantáltan jól indul a napunk, és késő délig eszünkbe sem jut, hogy éhesek legyünk. A receptet, ami egyébként paleo-barát is, a www.fitsugar.com oldalon találtam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 étel, ami fiatalon tartja a bőrt

Habár ma már rengeteg csúcstechnológiával fejlesztett csodakrémet találunk a szépségápolás piacán, a legtöbbet mégis a helyes táplalkozással tehetünk bőrünk egészségéért. Hétköznapi ételekről van szó, amik más és más tulajdonságát védik a bőrünknek, úgy mint a feszessége vagy éppen a puhasága. Most mutatunk neked 5 olyan ételt, aminek fogyasztásával úgy érezheted, sokáig huszonéves maradsz!

Balogh Lilla

További cikkek