Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ismerd meg a tamalét, a mexikói bevándorlók "töltött káposztáját." Jelszó: kukorica!

A mexikói töltött káposzta, na jó, töltött kukorica, vagy mi a túró. Hús, zöldség, sajt, mindez kukoricacsuhéba tekerve, ősi családi recept alapján.

Tamale - tudod, mi az? A Mississippi környéki mexikói bevándorlók népszerű és különleges "szendvicsvariációja", ami nem más, mint kukoricacsuhéba töltött hús, zöldségek, esetleg sajt. A hosszúkás finomság története az 1930-as évekig nyúlik vissza, amikor is a Mexikóból Mississippi államba ki(be)vándorlók magukkal hozták ezen csodás tradicionális receptjüket.

Hogyan készül a tamale?

A nyers kukoricacsuhéba vízzel elkevert masa harinát kennek, ami egy speciális dél-amerikai kukoricaliszt, a közepébe húst, zöldséget, sajtot rétegeznek, feltekerik, főzik, és ezután fogyasztják.

"Nagyapám Mexico Cityből érkezett ide. Felugrott egy vonatra, és a Mississippi deltájánál kötött ki, itt pedig elhatározta, hogy a családi recept alapján készülő tamalét tovább hagyományozza az amerikaiakra is, 1939-ben pedig megnyitotta ezt a helyet" - meséli az egyik tamaléző tulajdonosa a videóban.

A családok generációk óta járnak hozzájuk, 78 éve. Ahogy a tamale elterjedt Mexikóból, és meghódította a Mississippi környéki fekete, majd a fehér lakosságot is, a legfőbb összetevője végig egy dolog maradt: a családi hagyomány, és ez a legfontosabb. Öröklődik a recept, az étterem, az elhivatottság, ezáltal a minőség is.
 

Ezt láttad már az ízHUSZÁR magazinon?

A kínaiak feltaláltak valamit, amire lehet, hogy nem volt szükségünk

via

címlapfotó

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!