Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A kínaiak feltaláltak valamit, amire lehet, hogy nem volt szükségünk

A sajttea egy olyan kulináris innováció, amire voltaképpen senkinek nem volt szüksége, de a kínaiak feltalálták nekünk.

A neve az, ami: tea, amiben sajt van.

Furcsa módon elég nagy sikernek örvend ez a sajtos ízesítésű tea, ami Ázsiából indult hódító hadjáratra, és már Angliában és az Egyesült Államokban is felütötte a fejét. A magyarországi népszerűsítésről egyelőre nincsenek információink, de igazán testre szabott lenne itthon a mackósajtos menzás tea - de tényleg nem akarunk tippeket adni a készítőknek.
 
Az Facebookra posztolt fotók alapján ez a szentségtelen sajt- és tea szövetség úgy néz ki, mintha vastag krémsajt réteget nyomtak volna a forró ital tetejére.
 

 

Ha van  a kajapornónak szöges ellentéte, na ez az

A sajttea lehet matcha, jázmin, vagy fekete tea alapú, a különlegessége csupán az, hogy sajthab van a tetején. Ezt úgy kell elképzelni, mintha tejszínhab lenne, ugyanis az íze egyáltalán sós, inkább édeskés. Az ötlet lényege az lenne, hogy a sajtos hab ellensúlyozza a tea önmagában kesernyés ízét. Plusz, a puha sajthabtól az egész ital egyfajta tejes shake lesz. 
 
 

Kína megint kitalált valamit, amire a világ nem volt felkészülve

Jin Qian a Heytea gyártójának egyik képviselője úgy nyilatkozott a SmartShanghai.com-nak a teáról, hogy ,,utánozhatatlan az íze, bár az az első pár korty nagyon töményen hathat", mégis nem ritka a Heyteaben, hogy hét órát is sorba kell állni sajthabos teáért. 
 
 
 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!