Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Furfangos praktika a tökéletes tepsis pizzáért

Megmutatjuk, hogy nyújtsd pontosan akkora méretűre a tésztát, mint a tepsi. Plusz előny, hogy így sütés után egyszerűbben ki is tudod majd varázsolni a szeleteket!
Igen, egy igazi, jófajta olasz pizzához nem kell sok minden, egy viszont biztosan: fatüzelésű, forró kemence. Nos, szerintem kevés olyan háztartás van, ahol ott áll a sarokban, úgyhogy most szépen térjünk is rá az otthoni pizzasütésre.
 

Mert bizony lehet ám otthon is fenséges pizzát készíteni, igaz, nem a vékony és ropogós tésztájú olaszt, hanem a legegyszerűbb tepsis változatot. Ehhez árulok most el egy olyan praktikát, amivel még egyszerűbb lesz összedobni.
 
Sokunknak van bevált pizzatészta receptje, így nekem is, most is ezt kevertem be. Pizzaliszttel, kevés sóval és cukorral, valamint élesztővel dolgoztam. Adtam még hozzá kevés olívaolajat, végül pedig langyos vizet, és jó alaposan fényesre és ruganyosra dagasztottam.
 
Ezen a ponton viszont a korábbiakhoz képest nem tálban letakarva kelesztettem, hanem olajjal kentem ki azt a tepsit, amiben sütni szeretném. Rátettem a tésztát, kissé lenyomkodtam és széthúztam, majd fóliával letakarva pihentettem. Kelesztés után pedig jó ruganyos és könnyen nyújtható lett a tészta szerkezete, így villámgyorsan szépen ki is tudtam húzkodni a tepsi szélére.
 
Miért is jó ez az egész? Egyrészt, így tényleg akkora méretűre lehet kinyújtani a tésztát, amekkora a tepsink, a másik előnye pedig, hogy az olajnak köszönhetően sütés után könnyedén kicsusszan a tepsiből!
 
Ajánlom, hogy próbáljátok ki, hiszen tényleg még egyszerűbbé teszi ezt a szuper ételt!
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!