Miért nem szívleli a magyar a kistányéros-kisadagos éttermeket?
„Kis adagokat adunk, mi tapas étterem vagyunk, úgynevezett ’small plate’ rendszerben gondolkozunk.” Hoppá, ez az étterem más lesz, mint amit megszoktunk!
Nosalty„Kis adagokat adunk, mi tapas étterem vagyunk, úgynevezett ’small plate’ rendszerben gondolkozunk.” Hoppá, ez az étterem más lesz, mint amit megszoktunk!
NosaltySzükség van az éttermek menülapjain a képes illusztrációkra? Ugye ezt már inkább elfelejtjük?
NosaltyRövid idő alatt kell kifilézni, majd elkészíteni azt az egzotikus halat, amit még sosem látott a paprikás krumplira trenírozott hobbiséf. A szaktekintélyek vagy vicceskednek, vagy ordibálnak, a versenyzőknél sokszor eltörik a mécses. De mi vajon megtanulhatjuk ezekből a séfrealitykből, hogy mi a selymes majonéz titka, és hogyan tudunk fenntarthatóbb konyhát vinni?
NosaltyAz előző évekhez hasonlóan idén is két torta tartotta lázban a desszertek szerelmeseit. A 2022-es év országtortája a Huncut szilva herceg, míg az év cukormentes tortája a Nagyi kedvence névre keresztelt sütemény lett. A Nosalty szerkesztősége megkóstolta mindkét desszertet.
NosaltyNyilván senki nem szeret a hibáin keresztül tanulni: sokkal jobb, ha valami elsőre sikerül, és nem a leégett fazék mellett kell buddhai mosollyal elkönyvelni a tanulságot. Mégis elengedhetetlen a főzés során, hogy elrontsunk ezt-azt, és most derüljön fény arra is, hogy miért nem a világ vége ez.
Lakos BenedekA vegán vagy növényi alapú étrendről sokan gondolhatják, hogy alapvetően lemondásról szól, olyan kompromisszumokról, ami a “normális”, mindenevő életmóddal szemben hiányokról és pótlásról szól. De mi lenne, ha másképp közelítenénk meg ezt a kérdést?
Nábelek ZsófiMindegy, hogy megrögzött piacpártiak, kisboltfanatikusok vagy a házhoz rendelés megszállottjai vagyunk, egészen biztos, hogy sok kérdés kering a fejünkben az online bevásárlással kapcsolatban. Jöjjenek a válaszok!
NosaltyA vegán mozgalom, a növényi alapú étrend megkerülhetetlen a mai gasztronómiában, a profi konyhák és a világ legjobb éttermei sem mehetnek el a jelenség mellet. De tényleg minden étteremnek követnie kell ezt az utat?
Nábelek ZsófiRagad és kemény. Puha, sőt péppé főtt. Már-már pereg, de még mindig kemény. Sok-sok szomorú, egyetlen tömbbé összefőtt rizsköreten rágódó ebéd és vacsora után jött el a történelmi pillanat, amikor észrevettem, hogy egyre jobb rizseket főzök. Sőt, rájöttem, hogyan is kell jó rizst főzni. Elmondom.
Szekeres DóraHa te is utálsz mosogatni, nem vagy egyedül – egy friss kutatás szerint a twitterezők legnagyobb része ezt a házimunkát gyűlöli a legjobban mind közül.
Stuth-Nagy NikiSokan meg sem mozdulnak a kedvenc fitneszapplikációjuk nélkül. Most viszont úgy tűnik, nem is annyira hasznosak, mint gondoltuk – különösen akkor, ha a motivációról van szó.
Szabó AnnaEzen a hétvégén nem töltünk majd kevés időt a konyhában, mert a rakottasok és a kelt tésztás csigák is igényelnek némi pepecsmelót, de ha kinézünk az ablakon, annyira nem is bánjuk.
NosaltyKlasszikus ízek a magyar konyha legjavából. A lebbencsleves, a velős pacalpörkölt és a somlói is magáért beszél!
NosaltyA kutatások azt sugallják: az emberi test hőtermelése és szabályozása az ipari forradalom óta elmozdult. Az, hogy ma jobban élünk, tisztább környezetben, kevesebb fertőzéssel és kényelmesebb körülmények között, befolyásolja a testhőnket is.
Klasszikus ízek a magyar konyha legjavából. A lebbencsleves, a velős pacalpörkölt és a somlói is magáért beszél!
Karácsony táján minden akció duplán számít, ilyenkor ugyanis hatványozódnak a kiadásaink. Ezt meglovagolva a boltok, diszkontláncok hatalmas leárazásokkal várják a vevőket. Ezúttal az ALDI trappistaakciójára figyeltünk fel.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Sokan előnyben részesítik a sós rágcsálnivalókat. Én is így vagyok ezzel, mindig a sósat részesítem előnyben. Noha azért eszem édességet is!! Ez a fajta tészta egy dobozba téve, ...
A kolozsvári töltött káposzta nem csak karácsonykor esik ám jól...