10 parádésan jó pörkölt, amiből több napra főzhetsz
Laktató és gazdag pörköltvariációkat mutatunk nektek, a csirkétől a marhán át a gombáig. Egy főzésből biztosan marad másnapra is.
NosaltyLaktató és gazdag pörköltvariációkat mutatunk nektek, a csirkétől a marhán át a gombáig. Egy főzésből biztosan marad másnapra is.
NosaltyPörköltek minden mennyiségben 7 napon át, kicsit sem unalmasan: csirke, marha, tojás, cukkini, gomba, minden van, izgalmas levesekkel és édességekkel párosítva. A héten bepörköltözünk.
NosaltyA pörköltök világa igen tágas, sok alapanyag belefér a fazékba, ha szeretnénk egy szaftos, paprikás, tunkolós ragut készíteni. Zöldségek, különféle húsok mind főszerepet kaphatnak, lássuk, ma mi fog a nokedli mellé kerülni!
NosaltyHa a csirkemell és a sertés is unalmas, és úgy véled, ma nem laknál jól zöldséges ételekkel, vesd be a marhahúst. Szigorúan „ünnepnapokon" ajánljuk, de néha engedélyezett!
NosaltyHa a hétre pörköltfőzést terveztél, egy lépést se tovább! Ezúttal válassz csillagjegyed szerint receptet, hátha valami teljesen új (leendő) kedvencbe futsz bele!
NosaltyEgy igazán jó marhapörköltre nem lehet nemet mondani, hiszen mindannyian tudjuk, hiába kell sokáig főzni, a végeredmény még a hosszú várakozást is bőven képes felülmúlni. Lehet igazi magyar marhapörkölt vagy burgundi, krumplival vagy galuskával, itt mindent megtalálsz.
NosaltyA pörköltek a hétköznapok talán legtutibb megoldásai, hiszen szuperül újramelegíthetők, sokáig elállnak, és nagy adagban is készíthetők. Viszont mi hétvégén sem tudunk ellenállni nekik! Most viszont nemcsak marha, sertés vagy csirke lesz a fő alapanyagunk, van itt cukkinis, tojásos, zúzás vagy akár csicseriborsós változat is!
NosaltyPörköltet állítólag mindenki tud főzni, de mitől lesz igazán tökéletes? Kell paradicsom és paprika, vagy az szentségtörés?
Nábelek ZsófiNem létezik szaftosabb étel a marhahúsból főzött raguknál: ezek a tunkolnivaló pörköltek, egytálak és gulyások verhetetlenek, ha egy komfortos fogásra vágyunk.
NosaltyAugusztus 28-án világszerte tömegek ünneplik a vörösbor világnapját, eme jeles alkalomból most mi is összeszedtük legfinomabb boros fogásainkat.
NosaltyEgy dolog biztos: pörköltre mindenkinek szüksége van. Talán ezért is hoztunk létre belőle ilyen sok különböző verziót, hogy akkor is élvezhessük kedvenc ízeinket, ha más étrendet követünk. Ahogy a lenti lista is mutatja, a pörköltreceptek sora végtelen, biztosan mindenki talál az ízlésének megfelelőt.
NosaltyItt az idő, hogy elővegyük a bográcsot! Kis családnak vagy nagy baráti társaságnak, ezeket az ételeket érdemes lesz idén nyáron elkészíteni!
NosaltyAhány ház, annyi pörkölt, abban viszont általában nagy az egyetértés, mitől lesz az étel igazán szaftos és sűrű.
NosaltyKözzétették az Eurostat friss kutatását, melyből kiderült, mennyire rosszul állnak a magyar háztartások az EU-n belül. A helyzet a lehető legrosszabb.
NosaltyFincsi, krémesen avokádós húsmentes salátánk mellé pici magvas bundás fasírtokat fogyasztunk, a sort pedig nyáriasan barackos bögréssel zárjuk.
NosaltyNem csalás, nem ámítás, igenis létezik a magyar rizs, ráadásul az Alföld szívében terem, a Valoryz családi vállalkozás által kulminált földeken. Most nekünk is lehetőségünk nyílt betekinteni, hogyan is működik ez az egész.
NosaltyNyáron különösen oda kell figyelni a megfelelő hidratálásra, ami nem mindig könnyű, hiszen a vízre könnyen rá lehet unni, ha literszámra kell inni. Mi most egy olyan alternatívát mutatunk az idősebb korosztály számára, amely felfrissít, és segít hidratáltnak maradni!
Sokan gondoljuk azt, hogy egy zsíros edény elmosogatásának legegyszerűbb módja, ha forró vízbe áztatjuk, vagy legalábbis a használat után forró vizet öntünk bele. Ez a módszer azonban nem a legelőnyösebb. Mai Otthon Tippünkben el is mondjuk, miért!
A lecsó a nyár egyik kedvenc étele, amiben a paradicsom, paprika és hagyma szentháromsága jelenti az alapot, mindezt pedig különböző módokon dobhatjuk fel. Biztosak vagyunk benne, hogy mindenkinek megvan a maga bevált receptje. Mai Napi Tippünk viszont olyat mutat, amivel egy kicsit olcsóbbá, krémesebbé és ízgazdagabbá tesszük a lecsót!
Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...
Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.