Hazai alapanyagokból legfinomabbak a kedvenceink

A gazdag magyar gasztronómiai palettán számos olyan fogást találhatunk, aminek alapanyagai más országok konyhájában nincsenek jelen, vagy ha fel is bukkannak, szinte biztos, hogy vagy az ízük vagy az állaguk eltér az általunk megszokottól.(x)

A tejtermékek között például tipikusan ilyen a rögös túró, illetve a tejföl, ami számtalan receptünkhöz nélkülözhetetlen. A hazai alapanyagok nélkül elképzelhetetlen a rakott krumpli, tejföl és túró nélkül nincs igazi túrós csusza, ez adja a lelkét a legjobb palacsintáknak, réteseknek és pitéknek, de a Rákóczi-túróshoz, a túrógombóchoz, a vargabéleshez vagy a túrós pogácsához is éppen erre a magyar termékre van szükségünk.

A téli, szezonális fogásainkban szintén a hazai hozzávalóink dominálnak: a gazdag csőben sültek, a különféle egytálételek, a jóféle savanyú káposztából készített töltött káposzta és székely káposzta is csak minőségi hússal és tejföllel az igazi.

Magyar húsokból készülnek az igazán tartalmas levesek is – a gulyásleves vagy éppen a húsleves lelke a jó minőségű friss hús, ahogy a vasárnapi rántott bordához is a legszebb karajszeletek társulnak.

Csirkecombból készült receptek a Nosalty oldaláról:

Az aranysárga kelt tésztákat, buktákat, a különféle kalácsokat, töltött batyukat és persze a farsangi fánkokat pedig a friss tojás teszi igazán különlegessé, hiszen ez adja a kelt tészta lágyságát, foszlósságát.

Az ALDI tudja, hogy a kiváló hazai alapanyagok elengedhetetlenek a tradicionális és a modern magyar gasztronómia fogásaihoz. Ezért folyamatosan azon dolgozik, hogy lehetőség szerint magyar forrásból származó, minőségi és kedvező árú termékeket kínáljon vásárlóinak.

Bármelyik kedvelt magyar receptre is essen a választás a szakácskönyvből vagy a nagyi füzetéből, minden hozzávalót megvásárolhatunk az ALDI-ban. Hiszen az áruházlánc állandó kínálatában kapható valamennyi alapvető tejtermék, friss hús és tojás kizárólag hazai termelőktől és feldolgozóktól kerül az ALDI polcaira.

Keress még több hazai alapanyagot az Aldi kínálatában, itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek