A nokedli 3 újabb arca: magyaros, amerikai és olaszos változatokat mutatunk

A nokedli nemcsak egy köret, hanem valódi, teljes értékű főétel, és ezt most három szuper recepttel alá is támasztjuk nektek. Igazi világutazók lesztek, ha mindhármat elkészítitek: egy színpompás hazai, egy falatnyi olasz, és még több amerikai íz kerülhet a tányérotokra.

Öles léptekkel közeledik a nyár. Nektek mi a kedvenc nyári fogásotok? Csak nem a tojásos nokedli ecetes fejes salátával? Nekünk is ez az egyik befutónk, ezért most tovább gondoltam a nokedliügyet, és még több lehetőséget hoztam nektek: egy cukkinis, egy sajtos és egy paprikás változatot, nézzétek!

Madzsaros galesz

Valószínűleg minden tájegységünknek megvan a maga nokedliideálja, sajnos nem ismerem mind. Egy olyan igazán magyarosat szerettem volna készíteni, ami minden húsimádó álma, amiben az összes legfinomabb ízünk benne van. Ugyanakkor mégsem akartam annyira zsírosat, nehezet enni, tehát például az alap zsírszalonna helyett bacont pirítottam le, az ebből kisült zsiradék nem olyan tetemes, és pont elég a pirításhoz. Sima lecsós változatban biztos sokan készítitek, gyakori választás nálunk is, ezért valami más paprikás irányt kerestem. Leginkább a somogyi csupaszalonnás, sokhagymás férkőzött a szívembe, de ebben „csak” fűszerpaprika van. Sima sárga paprikával és jó pirospaprikás kolbásszal turbóztam fel, ugye milyen szép lett a színe? Megérte.

Cuki-noki

Imádom a zöld tésztájú tiroli, spenótos nokedlit, ez a síparadicsomok sztárjának, a sajtos nokedlinek a zöld mutánsa. Ennek a receptjeiből viszont Dunát lehet rekeszteni, így a spenót lecserélődött cukkinire, és egy olaszos paradicsomszószt kapott maga alá, tiszta Itália! Rusztikust rusztikussal, a darabos paradicsomhoz a kézzel szaggatott, duci galuskák illenek, így ez a fogás a nokedli méretében különbözik a másik kettőtől. Teljesen más élmény, egyáltalán nem hasonlít a gnocchira. Magyar-olasz fúzió a javából.

Noky&cheese

Nincs mese, az amerikai mac&cheese őrülete beférkőzik mindenhová, amit lehet, azt sajtszószos mocsárba süppesztünk. Ha már gnocchival is kipróbáltuk, miért ne lehetne a makaróni helyett most nokedlivel merülni? Búvárfelszerelést fel, ez most nagggyon mély lesz! A kalóriákat nem ér számolni, a fürdőszobai mérleget most dugjuk jó mélyen el! Nincs értelme a dekákon szöszölni, amikor ezt a zseniális finomság kerül az asztalunkra. Nagykanállal essünk neki. Ezt most direkt besütöttük parmezános-petrezselymes morzsával, hogy legyen mit kopogtatni a tetején. Ebben a kis tálban tényleg eszméletlen kompakt lett.


Még több szuper gasztrotartalom:

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?