A legkrémesebb krumplipüréhez nem kell megfőzni a burgonyát

Sosem gondoltuk volna, hogy a legkrémesebb püréhez nem is kell megfőzni a krumplit. Ám, a minap egy olyan érdekes burgonyafőzési technikáról olvastunk, ami annyira magától értetődő, hogy nem is értjük eddig miért nem használtuk. Mai Napi Tippünkből kiderül az igazság!

A krumplipüré a legegyszerűbb ételek közé tartozik, ettől független a végtelenségig tökéletesíthető a legfinomabb eredmény érdekében. Az alábbi burgonyapüré készítési technikáról még valószínűleg te sem hallottál, ezért szerettük volna veled is megosztani. Íme!

A legkrémesebb krumplipüréhez nem kell megfőzni a burgonyát

Az említett konyhai technikáról Oliver Marlow, Michelin-csillagos séf rántotta le a leplet. A séf szerint ahelyett, hogy megfőznénk a krumplikat, inkább sütőben süssük meg őket. Ha belegondolunk, akkor a burgonya sütőben való megsütése igazából teljesen kézenfekvő, hiszen csökkenti a burgonya víztartalmát, így igazán ízletessé lehet varázsolni.

A séf szerint az a legjobb, ha egészben, héjában sütjük meg a krumplit. Sőt, ha teheted, akkor sóágyon süsd meg a burgonyát, mert így az összes nedvesség eltűnik belőle.

Vegán krumplipüré

Egy jó krumplipüré sose rossz! Ráadásul egyáltalán nem ördöngösség teljesen tejmentesen elkészíteni, attól még simán lehet szuperfinom és krémes! Rántott zöldségek, raguk, ...

Sütés után kapard ki az összes bolyhos burgonyát egy edénybe aztán mehet mellé a vaj, a tejszín vagy a tej. Meglátod, hogy rengeteg vajat és tejet fog felvenni a krumplipüré, és ettől lesz igazán krémes és lágy a püré.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Az alábbi konyhai tanácsokat is érdemes megfogadni:

Legújabb receptek

Puha almafánk egyszerűen

Az amerikai fánkok egy érdekes alfaja az 'apple fritter', vagyis az almafánk: sütőporos tésztája gyorsan és macera nélkül bekeverhető, nem kell várni a kelesztésre sem. Felhőpuha ...

Sajtburgerleves

Elsősorban sajtburgerrajongók figyelmébe ajánljuk az alábbi receptet, ami a kedvelt street food ízeit gondolja újra levesformában - íme, a SAJTBURGERLEVES! Egy sűrű, laktató, raguszerű ...

Avokádókrém

Imádjuk a villámgyors, egészséges mártogatósokat, ez a fantasztikus, ízekben tobzódó avokádókrém pedig a legnagyobb libling, bármelyik nap tudnánk enni! Tunkolhatjátok tortillával ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...