A legkrémesebb krumplipüréhez nem kell megfőzni a burgonyát

Sosem gondoltuk volna, hogy a legkrémesebb püréhez nem is kell megfőzni a krumplit. Ám, a minap egy olyan érdekes burgonyafőzési technikáról olvastunk, ami annyira magától értetődő, hogy nem is értjük eddig miért nem használtuk. Mai Napi Tippünkből kiderül az igazság!

A krumplipüré a legegyszerűbb ételek közé tartozik, ettől független a végtelenségig tökéletesíthető a legfinomabb eredmény érdekében. Az alábbi burgonyapüré készítési technikáról még valószínűleg te sem hallottál, ezért szerettük volna veled is megosztani. Íme!

A legkrémesebb krumplipüréhez nem kell megfőzni a burgonyát

Az említett konyhai technikáról Oliver Marlow, Michelin-csillagos séf rántotta le a leplet. A séf szerint ahelyett, hogy megfőznénk a krumplikat, inkább sütőben süssük meg őket. Ha belegondolunk, akkor a burgonya sütőben való megsütése igazából teljesen kézenfekvő, hiszen csökkenti a burgonya víztartalmát, így igazán ízletessé lehet varázsolni.

A séf szerint az a legjobb, ha egészben, héjában sütjük meg a krumplit. Sőt, ha teheted, akkor sóágyon süsd meg a burgonyát, mert így az összes nedvesség eltűnik belőle.

Sütés után kapard ki az összes bolyhos burgonyát egy edénybe aztán mehet mellé a vaj, a tejszín vagy a tej. Meglátod, hogy rengeteg vajat és tejet fog felvenni a krumplipüré, és ettől lesz igazán krémes és lágy a püré.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Az alábbi konyhai tanácsokat is érdemes megfogadni:

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek