8+1 komfortétel, amit egészségtelennek hiszel, de nem az

Mutatunk 9 olyan komfortételt, amiről eddig azt hitted, hogy egészségtelen, pedig ez nem is lehetne távolabb az igazságtól.

Ha arra kérnénk, hogy gondolj egy komfortételre (angolul: comfort food), akkor biztosan valami zsírban tocsogó, extra sajtos vagy csokis fogásra gondolnál. Közel jársz az igazsághoz, hiszen a komfortételek azok a fogások, amelyeket a helyi étteremben ugyanolyan jólesik megenni, mint egy távoli országban, mert az otthonodra vagy a gyerekkorodra emlékeztetnek. Minden nemzetnek vannak comfort foodjai, mi, magyarok például imádunk mindent, ami rántva készül. De a legnagyobb klasszikus, ami minden magyart a gyerekkorára és a vasárnapi ebédekre emlékeztet, az a frissen sült, ropogós rántott hús...

Szerencsére abból semmi rossz nem származik, ha időről időre a rántott húshoz hasonló komfortételekkel kényezteted magad, ám az egészséged érdekében hosszútávon jobb elkerülni a magas zsír-, só- és cukortartalmú élelmiszereket. Jó hírünk van azonban, hiszen akad egy-két komfortétel, ami rossz hírneve ellenére egészségesnek számít. Íme!

Forrásunk volt.


Még több egészséges élelmiszer:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!