Íme a cruffin, vagyis a croissant és a muffin nagyra...
Húsvéti édes, illatos kalács, e nélkül el sem képzelhető az ünneplés. Idén készíts óriási, minden finomsággal megtöltött, csavart tüneményt!
GrétiHúsvéti édes, illatos kalács, e nélkül el sem képzelhető az ünneplés. Idén készíts óriási, minden finomsággal megtöltött, csavart tüneményt!
GrétiIdén a hagyományos bejgli, zserbó és társai mellé egy nagyon puha, könnyed diós-mazsolás kalácsot is készítettünk, ami nemcsak az ünnepekre, hanem a hétköznapra is remek, és az utolsó morzsáig el fog fogyni.
Gerzsenyi FlóraVáltakozó fehér és barna csíkok, átható vaníliás illatfelhő, fényes fonatok és foszlós belső: igen, ez a pékségek áhított márványos kalácsa, amelyet most otthon is játszi könnyedséggel elkészíthetünk. Íme a recept!
NosaltyKívülről egyszerű kalácsnak tűnhet, belül mégis hipnotikus csokoládévonalakat rejt, eszméletlenül puha a tésztája, és valahogy még a réteshez is köze van. Meg az ostorokhoz. Kibogozzuk, majd újra összefonjuk a történetet: főszerepben az ostoros kalács.
NosaltyHúsvét alkalmából ismét kalácssütésre adtam a fejem, ráadásul nem akármilyen fonott szépség készült a konyhában: ha elöljáróban annyit mondok, hogy kívül ropogós, belül álompuha, csupa dió, és sodó is kerül rá, onnan már könnyű kitalálni a végeredményt?
Lakos BenedekMégis mit ér a húsvét kalács nélkül?! Bár nem tűnik egyszerűnek, nem lehetetlen küldetés, hogy házilag készítsd el!
NosaltyMinden ünnepkörnek, így a húsvétnak is megvannak a maga tradicionális fogásai, alapanyagai. Ezeket általában minden évben a megszokott módon készítjük el, amivel persze semmi probléma nincsen. Azonban egy kis kísérletezés még soha nem ártott senkinek. Nem kell újra feltalálnunk a spanyolviaszt, épp elég, ha egy kicsit szabadon engedjük a fantáziánkat, és kedvünkre alkotunk. Ez a cikksorozat ebben nyújt segítséget.
Lakos BenedekHa idén úgy döntöttél, megadnád a módját a húsvéti sütizésnek, és nem csak a leggyorsabb és legegyszerűbb leveles vagy aprósütikre szavaznál, akkor itt nézz szét, mert bemutatjuk a legszebb, ám igen pepecselős darabokat!
NosaltyEgy sokfonatú húsvéti kalács már önmagában is igen impozáns látványt nyújt a hófehér abrosszal leterített ünnepi asztal közepén. Most képzeljük el ugyanezt a kalácsot, csak lilás színben.
Lakos BenedekÚj cikksorozatunk, az Így főztök ti, azért indult el, hogy tőletek, az olvasóktól tanulhassunk mindannyian. Így április elején arra voltunk kíváncsiak, ti hogyan sütitek otthon a húsvéti fonott kalácsot. Fogadjátok szeretettel két Nosalty-hobbiszakács receptjét, ötleteit és tanácsait, amiket most örömmel megosztanak veletek is.
NosaltyTavaszi bableves, egy jó krémes tojássaláta, (vegán) kalács, franciasaláta majonézzel, gazdag palócleves, medvehagymás krumplifőzelék vagy egy jó fasírt illetve karaj ebédre?. Egyik sem a legdrágább alapanyag (igen, tudjuk, minden drága), és bármelyik illeszkedhet akár a húsvéti menüsorba is. Szóval gyűjtögesd a neked tetsző ötleteket, recepteket, és főzz velünk jövő héten is!
NosaltyA kelt tészta csodája időről időre elbűvöl minket – maga az eljárás, a türelem, az illatok és az ízek mind-mind megidézik gyerekkorunkat. Vállalkozzunk az egyik receptre a héten!
NosaltyNo, persze a cím túloz egy kicsit: hiszen jobb megenni ezeket az édes péksüteményeket, mint rájuk feküdni, de azért nem tagadás, az istenien puha állagról nekünk mindig ez jut eszünkbe. Nektek is?
NosaltyBár pár hetünk még van húsvétig, a tökéletes kalács kikísérletezését érdemes még időben elkezdeni. Mutatunk egy receptet, és adunk pár jó tanácsot, hogy mindenki elájuljon attól, milyen finom kalácsot tudsz sütni!
NosaltySokan meg sem mozdulnak a kedvenc fitneszapplikációjuk nélkül. Most viszont úgy tűnik, nem is annyira hasznosak, mint gondoltuk – különösen akkor, ha a motivációról van szó.
Szabó AnnaEzen a hétvégén nem töltünk majd kevés időt a konyhában, mert a rakottasok és a kelt tésztás csigák is igényelnek némi pepecsmelót, de ha kinézünk az ablakon, annyira nem is bánjuk.
NosaltyKlasszikus ízek a magyar konyha legjavából. A lebbencsleves, a velős pacalpörkölt és a somlói is magáért beszél!
NosaltyA kutatások azt sugallják: az emberi test hőtermelése és szabályozása az ipari forradalom óta elmozdult. Az, hogy ma jobban élünk, tisztább környezetben, kevesebb fertőzéssel és kényelmesebb körülmények között, befolyásolja a testhőnket is.
Klasszikus ízek a magyar konyha legjavából. A lebbencsleves, a velős pacalpörkölt és a somlói is magáért beszél!
Karácsony táján minden akció duplán számít, ilyenkor ugyanis hatványozódnak a kiadásaink. Ezt meglovagolva a boltok, diszkontláncok hatalmas leárazásokkal várják a vevőket. Ezúttal az ALDI trappistaakciójára figyeltünk fel.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Sokan előnyben részesítik a sós rágcsálnivalókat. Én is így vagyok ezzel, mindig a sósat részesítem előnyben. Noha azért eszem édességet is!! Ez a fajta tészta egy dobozba téve, ...
A kolozsvári töltött káposzta nem csak karácsonykor esik ám jól...