Két magyar levest is beválasztottak a világ legjobbjai közé

A Taste Atlas nevű, nemzetközileg is elismert internetes gasztronómiai magazin csokorba szedte a világ legfinomabbnak ítélt leveseit, mi, magyarok pedig szép helyezéseket értünk el a Top 50-es listán. Két levesünkkel is!

A Taste Atlas több mint 17 ezer vélemény és szavazat alapján választotta ki a világ 50 legjobb levesét, amely körül természetesen nem maradhatott le a gulyásleves és a húsleves sem. De vajon milyen helyezést értek el a listán? Mutatjuk!

A tradicionális gulyásleves receptjéért kattints a képre

Ázsiai levesek uralják a Top 10-et

Bár a Top 10-be ezúttal nem kerültek be a magyar levesek, de azért tanulságos látni, hogy elsősorban az ázsiai levesek dominálják a listát, vagyis jól látszik, hogy most mik számítanak a legtrendibb fogásoknak a világon. A Top 10-es listán szereplő levesek:

  1. Gulai (Indonézia)
  2. Marha pho leves (Vietnám)
  3. Tonkotsu ramen (Japán)
  4. Tom kha gai (Thaiföld)
  5. Rawon (Indonézia)
  6. Locro de papa (Ecuador)
  7. Tajvani hot pot (Tajvan)
  8. Bori-bori (Paraguay)
  9. Ramen (Japán)
  10. Shoyu ramen (Japán)

És íme a díjazott magyar levesek helyezései:

15. helyen végzett a húsleves,
23. helyen pedig a gulyásleves.

Véleményünk szerint nagyon büszkék lehetünk arra, hogy újfent felbukkantak az említett fogások a listán, de azért reméljük, hogy a jövőben a Top 10-es mezőnybe is bekerülnek majd.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt.


Még több érdekes cikket olvashatsz:

Címlapról ajánljuk

Egy főzelék nem akkor rossz, ha liszt van benne, hanem...

Novemberben nyílik Szatmári Feri főzelékbárja, a Hippeace. A hosszabb ideje dédelgetett álom részben közösségi finanszírozással válik valóra: úgy néz ki, hogy a budapestiek osztják Feri több évtizedes szenvedélyét a tartalmas, korszerű zöldségalapú ételek iránt. Ferivel főzelékes ősélményekről, figyelmes vendéglátásról, céklakolbászról és arról beszélgettünk, mettől meddig főzelék a főzelék.

Balázs Barbara

További cikkek

Ennyibe kerül egy vacsora Rácz Jenőnél vagy Sárközi Ákosnál –...

Amióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!

31 étel, amit idén decemberben mindenképp tegyél az (ünnepi) asztalra

Ismét eltelt egy év, eszméletlen, de így van: nem voltunk restek most sem, összeszedtük nektek a legszebb, legünnepibb, legdecemberibb receptjeinket adventre, karácsonyra, szilveszterre és újvére, hogy ne maradjatok inspiráció nélkül. A klasszikus, házias, családi fogások mellett előkerülhet egy-egy újító ötlet is. Segítünk!