A 10 legmagyarosabb fogásunk, nem csak nemzeti ünnepekre

Egy kondér szaftos marhapörkölt, egy fazék cérnametéltes húsleves, egy jó adag tejfölös gombapaprikás vagy egy tál kolbászos paprikás krumpli a szíved választottja, ha magyaros fogásokról van szó?

A magyaros fogásoknak nincs párja, és ezt nem csak a magyarok mondják. A legtöbbször zsíros, hagymás, paprikás alapra főzött ételeink laktatóak, szaftosak, ízesek, és szinte kivétel nélkül húsosak, hiába, a hagyomány az hagyomány. Melyik magyaros fogás a legkedvesebb neked? Az újházi tyúkhúsleves, a babgulyás, a marhapörkölt vagy esetleg a paprikás krumpli?

  1. 1.

    Klasszikus marhahúsleves

  2. 2.

    Klasszikus paprikás krumpli

  3. 3.

    Krémes gombapaprikás galuskával

  4. 4.

    Fenséges csirkepaprikás

  5. 5.

    Babgulyás

  6. 6.

    A (majdnem) eredeti Újházi-tyúkhúsleves

  7. 7.

    Mindent bele rakott krumpli

  8. 8.

    Gulyásleves Ana konyájából

  9. 9.

    Régimódi töltött káposzta

  10. 10.

    Vörösboros marhapörkölt hagymás dödöllével

Még több magyaros fogás itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk