#HÁZICSEMEGE: Heit Torma

A Heit család 2012 óta kisüzemileg dolgozza fel a kiváló hajdúsági tormáját Létavértesen, a magyar torma hazájában, termékeik pedig nem tartalmaznak tartósítószert vagy egyéb mesterséges adalékanyagot.

Ha eddig azt hitted, hogy a torma az csak torma, és kizárólag egyféle lehet és csak húsvétkor kerülhet az asztalra, akkor most itt az ideje, hogy változtass ezen! A torma egy kimondottan egészséges fűszernövény, ugyanis magas a nátrium-, kalcium-, magnézium- és C-vitamin tartalma, valamint egészségjavító preventív hatásairól is ismert. Kiváló gyomorbajokra, segíti az emésztést és meghozza az étvágyat. A magyar torma igazi hungarikum, amit 2004-ben az Európai Bizottság oltalom alatt álló eredetmegjelöléssé nyilvánította. Debrecen környékén nagyjából 1200 hektáron termesztenek tormát, és itt, Létavértesen tevékenykedik a Heit család is.

Heit Torma Facebook oldal

A Heit tormapalettája igen széles, azonban minden termékre igaz, hogy a családi receptek alapján készülnek, nem tartalmaznak tartósítószert vagy egyéb mesterséges adalékanyagot, ráadásként pedig cukormentes változatban is elérhetőek.

Heit Torma Facebook oldal

A natúr ecetes torma a kiindulási alap, ami a hagyományos, csípős ízvilágot képviseli, de készítenek például lágyabb íze miatt családbarátnak címkézett almás tormát, de ha igazi vitaminbombára vágynál, akkor a céklás torma a te választásod. Immunerősítésre a fokhagyma-torma szuperduóját ajánlják, emellett van még chilis, mézes és mustármagos torma is a kínálatban.

Heit Torma Facebook oldal

Címlapkép: Heit Torma Facebook oldal

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

#HÁZICSEMEGE: Kanálka

Egy testvérpár áll a Kanálka mögött, akik az egészséges életmód jegyében varázsolnak az asztalokra különféle krémeket, zöldségszirmokat és chutney-kat, a vásárlók legnagyobb örömére.

Macsuga Viktória

#HÁZICSEMEGE: LYS Candles

A LYS Candles kézzel öntött prémium gyertyái természetes illóolajokkal készülnek szója-, repce- és kókuszviasz felhasználásával, de egyedi porcelánokra is lecsaphatsz a kínálatból.

Nosalty

#HÁZICSEMEGE: Mamka lekvár

Egy üveg lekvár a napsugarak, a föld, a növények ízét és zamatát zárja magába, és önmagában is isteni, de a süteményeket is egy új szintre emeli. A Mamka házi és adalékanyagmentes lekvárokat, szörpöket, eceteket és más finomságokat készít, amikkel tökéletes lehet az ünnepi menü.

Szász Nóri

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek