10 francia főzési tipp, amitől egy profi séfnek érzed majd...
A francia konyhaművészet rengeteg olyan egyszerű, de praktikus technikával rendelkezik, ami a te hétköznapjaidat is megkönnyíti majd. Mutatjuk is őket!
NosaltyA francia konyhaművészet rengeteg olyan egyszerű, de praktikus technikával rendelkezik, ami a te hétköznapjaidat is megkönnyíti majd. Mutatjuk is őket!
NosaltyEzúttal a franciák egyik alfa és omega levese, vichyssoise készült a konyhánkban, melybe némi csavarral spárgát raktunk, hogy sokkal szezonálisabb, májusibb, üdébb legyen.
Hering AndrásMíg nálunk a fonott kalács vagy a hímzett tojás nem hiányozhat húsvétkor, addig máshol óriáspalacsintát vagy omlettet, zsemlét vagy tortát sütnek az ünnepre. Lássuk, milyen húsvéti szokásokat láthatunk a világban!
Nábelek ZsófiFranciaország nem átlagos előterjesztéssel fordult az UNESCO-hoz. Lehet, hogy a francia bagett hamarosan a világörökség része lesz?
NosaltyBármely konyhai tevékenység könnyedén káoszba fordulhat, hacsak nem gondolkodunk előre. A „mise en place” magasröptűnek tűnő kifejezése voltaképpen csak annyit tesz, hogy előkészítünk mindent, ami a főzéshez szükséges. Elmondjuk, miért jön ez kapóra otthoni körülmények között.
Karsai RoniA Pantone 2026-ban is kiválasztotta az év színét, ami ezúttal meglepő módon a fehér egyik árnyalata lett.
Macsuga ViktóriaTélen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.
NosaltyLegyen még fantasztikusabb a karácsonyod, vegyél részt az ALDI egyedülálló nyereményjátékában!
HirdetésA kutatások azt sugallják: az emberi test hőtermelése és szabályozása az ipari forradalom óta elmozdult. Az, hogy ma jobban élünk, tisztább környezetben, kevesebb fertőzéssel és kényelmesebb körülmények között, befolyásolja a testhőnket is.
Klasszikus ízek a magyar konyha legjavából. A lebbencsleves, a velős pacalpörkölt és a somlói is magáért beszél!
A ’90-es évek konyhaszínei újra hódítanak, de most sokkal kifinomultabban, mint valaha. Mutatjuk, hogyan frissítik fel ezek az árnyalatok a konyhát úgy, hogy az egyszerre legyen modern és nosztalgikus.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Sokan előnyben részesítik a sós rágcsálnivalókat. Én is így vagyok ezzel, mindig a sósat részesítem előnyben. Noha azért eszem édességet is!! Ez a fajta tészta egy dobozba téve, ...
Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...