Több millió forintos borravalót kapott egy éttermi felszolgáló

A rendkívül nagylelkű, több milliós adomány miatt komoly konfliktus alakult ki az étterem dolgozói között.

A rekordnagyságú borravaló története még február 5-én kezdődött, amikor egy férfi barátja temetésére érkezett a Michigan állambeli Benton Harbor városába. A szertartás előtt azonban még beugrott a kisváros Mason Jar Cafe nevű éttermébe, ahol távozáskor több millió forintos borravalót hagyott maga után – írja a 24.hu oldala.

A pincért azóta kirúgták az étteremből

3,6 millió forintos borravalót kapott a pincér

A rejtélyes középkorú férfi kifizette 32 dolláros (12 ezer forintos) számláját, majd 10 ezer dollár (3,6 millió forint) borravalót mellékelt hozzá, amelyet szintén bankkártyával fizetett. Az étterem még egy fotót is megosztott Instagram-oldalán a szóban forgó számláról. Íme:

Az étterem vezetője, Tim Sweeney szerint az ismeretlen jótevő azt szerette volna, ha a hatalmas borravalót szétosztják a felszolgálók között.

Egy héttel később azonban az étterem vezetői váratlanul kirúgták azt a pincért, aki átvette a borravalót.

Az elbocsájtott alkalmazott egy Facebook-bejegyzésben azt írta, hogy a sok online pletyka és a 10 ezer dollár szétosztására tett kísérletek hatalmas munkahelyi konfliktust okoztak, így főnökei először arra kötelezték, hogy szabadnapot vegyen ki, majd pár nappal később kirúgták.

Az egyik héten még egy szorgalmas alkalmazott, és fantasztikus anya vagyok. Most pedig 15 éves korom óta először nincs munkám

– olvasható a kirúgott felszolgáló posztjában.

Az étterem tulajdonosai egyelőre hárítanak

Az étterem tulajdonosai, Jayme Cousins és férje, Able Martinez a mai napig nem tudtak tiszta vizet önteni a pohárba azzal kapcsolatban, hogy miért rúgták ki a felszolgálót. Csupán annyit árultak el, hogy az elbocsátásnak semmi köze sem volt a borravalóhoz. Az internet népe azonban a tulajdonosok ellen fordult, és bojkottra szólították fel az embereket, néhányan pedig egyenesen megkérdőjelezték az egész, borravalóval kapcsolatos történetet.

Az étterem vezetője kiemelte, hogy a történet valós, és a pénzt kézhez kapó felszolgáló kirúgását csupán rosszul időzítették, mivel már korábban is akadtak vele problémák. „Ennek egy jó történetnek kell maradnia” – összegezte az étterem vezetője.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – Húsos levesek és zöldséges főételek hete

A héten kivételesen minden nap eszünk húst, de persze bármikor kihagyhatjátok, ha úgy szeretnétek: ezúttal viszont nem a főétel, hanem a leves lesz gazdag-kiadós-húsos, hogy aztán levezessük a tele hasunkat egy zöldséggel teli főétellel és egy hozzá illő édességgel.