Kapaszkodj meg! Ekkora áremelés jöhet az éttermekben

Rossz hírünk van azok számára, akik sok éttermezést és szállodázást terveztek idénre, ugyanis jelentős áremelkedésre számíthatunk.

„A megnőtt költségek áthárítására készülnek a vendéglátósok, ezért a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége szerint átlagosan 8-10 százalékkal nőhetnek az éttermek és a szállodák árai idén" – közölte a hírt a hvg.hu oldala.

Kapaszkodj meg! Ekkora áremelés jöhet az éttermekben januárban

8-10 százalékos áremelés jöhet

Bár az energiaárak mérséklődtek, a béremelések miatt tovább emelkedtek a költségek az ágazatban – mondja Flesch Tamás, a szövetség elnöke. A legtöbb vendéglátós egyelőre kivár, mert forgalomcsökkenéstől tart. De akad olyan étterem-tulajdonos is, aki már januárban 10 százalékos áremelést helyezett kilátásba.

Forrásunk volt.


Étteremajánlóban nincs hiány nálunk:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

5 kiváló étterem, ami igazságot szolgáltat minden olyan ételnek, amit...

Az iskolai menzákról a legtöbben csak rossz emlékeket őrzünk, legyen szó akár a vakolóanyagra emlékeztető főzelékekről, akár a különféle tokányokról, amik legtöbbször mócsingos húsok voltak valamilyen nyálkás szószban. De tényleg rosszak ezek a menzás kaják, vagy csak rosszul voltak elkészítve? Most ajánlunk öt éttermet, ahol több menzás mumusnak szolgáltatnak igazságot, és bebizonyítják, lehet ezt jól is csinálni.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...