Mit főzzek ma? Édesburgonya-krémleves, sáfrányos rizottó és szilvás szelet vár
Vagány, gyors, mégis különleges, és egészen hangulatosan őszies menüsor vár rátok ma.
NosaltyVagány, gyors, mégis különleges, és egészen hangulatosan őszies menüsor vár rátok ma.
NosaltyA mai menü első fogása édesburgonyából készült krémleves lesz, a főétel kicsit könnyít a húsoktól elnehezült gyomrunkon, a sós süti pedig nagyi stanglija az év végi bulira.
NosaltyAmikor egyre nagyobb kint a cidri (azaz hideg szelek járnak), akkor nem is tudunk másra gondolni, mint egy tál/bögre forrón gőzölgő levesre. Jöjjenek most a legjobb, fűszeres krémlevesek, amelyek begyújtanak a belső kazánunkban.
NosaltyTudjuk, hogy nem éppen filléres, de az édesburgonya annyira meg tudja dobni az uncsi őszi/téli alapanyagok tárházát. Elég pár gumó, sőt, halkan mondjuk, de sütőtökkel kombinálva vagy helyettesítve sokkal olcsóbb mulatság, utóbbit viszont tovább kell főzni!
NosaltyErre a hétre olyan recepteket gyűjtöttünk össze, melyek mind-mind Philips Airfryer XXL Smartban sültek, csak nektek. És mindenkinek, aki szereti. Tartsatok, inspirálódjatok, főzzetek velünk hétfőtől vasárnapig!
HirdetésA mai menüsor nem tartalmaz húsfélét, de nem kell aggódni: a húsevőknek is kell néha egy kicsi szünet! Három szépséges és finom fogást választottunk mára.
NosaltyAz ősz hivatalosan is a krémlevesek főszezonja, ilyenkor rengeteg olyan alapanyagunk van, amit selymes, melengető és fűszeres levessé tudunk alakítani. Nézzük, hogy léphetnek szintet ezek a fogások!
Lakos BenedekKrémlevesezni nagy élmény, főleg, ha odakint már kicsit hidegebb az idő. Nemcsak ízre, de hangulatra is kellemes az összes, főzzük, kanalazzuk, kortyoljuk őket egész ősszel és télen.
NosaltyA földimogyoró nemcsak magában finom csemege, süteményekben, de akár főételekben is remekül mutat. Mi most a laktató ételek felé vesszük az irányt, és mutatunk nektek pár nagyon finom és egyszerű receptet.
NosaltyTélies krémleves, különleges lencsefőzelék-variáció és édesen lágy sajttorta vár ma.
NosaltyA sütőtök mellett a másik narancssárga barát ősszel és télen az édesburgonya. Most olcsóbb, mint máskor (tudjuk, még így sem elég olcsó), szóval, ha tudjuk, vessük be néha-néha a konyhánkban. A héten minden nap belecsempésztük egy vagy több fogásunkba.
NosaltyAz erős UV-sugárzás nemcsak az embert, hanem az állatokat és a növényeket is megviseli. A tartós, erős napsütés pedig teljesen tönkre teheti veteményesünk lakóit, ha nem lépünk közbe időben. Most olyan módszereket mutatunk, amivel megvédheted a növényeidet napégéstől!
NosaltyMegosztó zöldség, pedig rengeteg jótékony hatása van. Sokan szeretik, mások legalább annyira utálják. Nézzük, melyik zöldségről van szó!
Németh OrsiA kávé az, ami nélkül sokaknak nem kezdődhet el a nap: legyen az instant, kotyogós, francia presszó vagy éppen filteres kávé, az biztos, hogy már egy fél mosolyt csal az arcunkra. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogyan készítjük el, mert többféle hibát is elkövethetünk a folyamat során.
NosaltyNemcsak a napfényhiány, számos más tényező is hátráltathatja a paradicsom érési folyamatát, amitől zöld marad.
Reszelt uborka joghurttal és sok-sok-sooook zúzott fokhagymával. Ennyi lenne a tzatziki? Lássuk, mitől lesz tökéletes a görögök szerint az egyik legfrissítőbb finomság.
Ezt a módszert még lehet akkor is szívesen be fogod vezetni a mindennapi takarítási rutinba, ha van a házban mosogatógéped.
Turós Emil konyhai alapmű szakácskönyvéből származik a recept. Aki kedveli a hagyományos ízeket, ezzel a recepttel biztosan nem lő mellé. Az elkészítését annyival egészíteném ki, ...
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.