Mit főzzek ma? Édesburgonya-krémleves, sáfrányos rizottó és szilvás szelet vár
Vagány, gyors, mégis különleges, és egészen hangulatosan őszies menüsor vár rátok ma.
NosaltyVagány, gyors, mégis különleges, és egészen hangulatosan őszies menüsor vár rátok ma.
NosaltyA mai menü első fogása édesburgonyából készült krémleves lesz, a főétel kicsit könnyít a húsoktól elnehezült gyomrunkon, a sós süti pedig nagyi stanglija az év végi bulira.
NosaltyAmikor egyre nagyobb kint a cidri (azaz hideg szelek járnak), akkor nem is tudunk másra gondolni, mint egy tál/bögre forrón gőzölgő levesre. Jöjjenek most a legjobb, fűszeres krémlevesek, amelyek begyújtanak a belső kazánunkban.
NosaltyTudjuk, hogy nem éppen filléres, de az édesburgonya annyira meg tudja dobni az uncsi őszi/téli alapanyagok tárházát. Elég pár gumó, sőt, halkan mondjuk, de sütőtökkel kombinálva vagy helyettesítve sokkal olcsóbb mulatság, utóbbit viszont tovább kell főzni!
NosaltyErre a hétre olyan recepteket gyűjtöttünk össze, melyek mind-mind Philips Airfryer XXL Smartban sültek, csak nektek. És mindenkinek, aki szereti. Tartsatok, inspirálódjatok, főzzetek velünk hétfőtől vasárnapig!
HirdetésA mai menüsor nem tartalmaz húsfélét, de nem kell aggódni: a húsevőknek is kell néha egy kicsi szünet! Három szépséges és finom fogást választottunk mára.
NosaltyAz ősz hivatalosan is a krémlevesek főszezonja, ilyenkor rengeteg olyan alapanyagunk van, amit selymes, melengető és fűszeres levessé tudunk alakítani. Nézzük, hogy léphetnek szintet ezek a fogások!
Lakos BenedekKrémlevesezni nagy élmény, főleg, ha odakint már kicsit hidegebb az idő. Nemcsak ízre, de hangulatra is kellemes az összes, főzzük, kanalazzuk, kortyoljuk őket egész ősszel és télen.
NosaltyA földimogyoró nemcsak magában finom csemege, süteményekben, de akár főételekben is remekül mutat. Mi most a laktató ételek felé vesszük az irányt, és mutatunk nektek pár nagyon finom és egyszerű receptet.
NosaltyTélies krémleves, különleges lencsefőzelék-variáció és édesen lágy sajttorta vár ma.
NosaltyA sütőtök mellett a másik narancssárga barát ősszel és télen az édesburgonya. Most olcsóbb, mint máskor (tudjuk, még így sem elég olcsó), szóval, ha tudjuk, vessük be néha-néha a konyhánkban. A héten minden nap belecsempésztük egy vagy több fogásunkba.
NosaltyNagy mennyiségű, magzatfejlődést is károsító örök vegyi anyagot találtak egy 16 európai országra kiterjedő vizsgálatban. A búzaalapú termékek a legszennyezettebbek.
NosaltyA Pantone 2026-ban is kiválasztotta az év színét, ami ezúttal meglepő módon a fehér egyik árnyalata lett.
Macsuga ViktóriaTélen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.
NosaltyA kutatások azt sugallják: az emberi test hőtermelése és szabályozása az ipari forradalom óta elmozdult. Az, hogy ma jobban élünk, tisztább környezetben, kevesebb fertőzéssel és kényelmesebb körülmények között, befolyásolja a testhőnket is.
Klasszikus ízek a magyar konyha legjavából. A lebbencsleves, a velős pacalpörkölt és a somlói is magáért beszél!
A ’90-es évek konyhaszínei újra hódítanak, de most sokkal kifinomultabban, mint valaha. Mutatjuk, hogyan frissítik fel ezek az árnyalatok a konyhát úgy, hogy az egyszerre legyen modern és nosztalgikus.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Sokan előnyben részesítik a sós rágcsálnivalókat. Én is így vagyok ezzel, mindig a sósat részesítem előnyben. Noha azért eszem édességet is!! Ez a fajta tészta egy dobozba téve, ...
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.