ajánló

5 imádott étterem Zuglóban, ahová nem csak a kerületiek járnak

Zuglóban élni, mint tudjuk, életérzés. Közel van a város és kőhajításnyira az épülő-szépülő Városliget, a XIV. kerületben már mégis lassabb, emberléptékűbb a tempó. Legyen az a régi villanegyed a zajos Thököly út egyik oldalán vagy a kertesházas részek, a főváros egyik legélhetőbb kerületében járunk. És milyen jókat is ehetünk itt! Íme 5 jó ok, hogy Zuglót válasszuk gasztroúticélunként.

Nosalty

9 étterem a Várnegyedben és környékén, ami nem csak a...

A város ezen részét sok régi reflex és előítélet övezi: „csak drága, turistákra építő helyek működnek, nem nekünk szólnak". Ez ebben a formában már rég nem igaz. Kiváló vendéglátóhelyek sorát találjuk az I. kerületben, amelyek közül mi most 9 helyet ajánlunk, és még így sem teljes a lista. Íme.

Nosalty

8 étterem, ahol nem (csak) tésztát tukmálnak a vega vendégre

Attól, hogy valaki nem eszik húst/halat, nem azt jelenti, hogy szegényes az étrendje. Sőt! Az éttermekben azonban rendre azt gondolják, elég a rántott zöldség és az olaszosnak titulált rizottó vagy tészta. De nem ezekben az éttermekben! 8 olyan helyet mutatunk, ahol kiváló vega opciókat is tartanak úgy, hogy alapjáraton nem vega vendéglátóhelyként üzemelnek, csupán haladnak a korral, törődnek a vendégek igényeivel, és a legváltozatosabb módon igyekeznek felépíteni a menüjüket.

Nosalty

Budapest kínai piaca a fura nevű büdös tofuval várja a...

A fővárosban, azon belül pedig Kőbányán kell keresni a Chinatown Budapest „éjszakai piacát”, ami már 10 éve kedves találkozóhelye a budapesti kínai közösségnek és az ázsiai ételek szerelmeseinek is. Mutatunk néhány húsmentes különlegességet, hogy legközelebb már tudj választani közülük!

Nosalty

4 éttermet mutatunk, ha Palócföldön jársz, és ennél valami jót

Nagyszerű krumplival készülő ételek, a káposzta és a bab használata, főleg sertéshússal főzés, omlós piték, lepények, rétesek készítése mind a palóc hagyományokhoz tartozik. Konyhájuk sokat modernizálódott, de nagyon fontos a háziasság, a fent említett tápláló zöldségek kreatív felhasználása. A négy legkedvesebb palócföldi éttermünket mutatjuk most be: hol erősebben, hol csak nyomokban észrevehetőek a táj jellemzői, de mindegyikükre igaz, hogy emlékezetesen főznek.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.