Továbbra sem csak a Balaton a Riviéra – Itt egyél-igyál tavak, folyók partján

Van nekünk Dunánk, Tiszánk, kisebb tavaink, bányatavunk is, tényleg nem csak a Balatonnál és a Velencei-tónál lehet vízparton ejtőzni, limonádézni, ebédelni. Múlt héten a Dunánál időztünk, most viszont kilépünk Európa második leghosszabb folyójának bűvkörébő,l és más tájékokról ajánlunk biztos helyeket.

Víz mellett, vízparti helyeken lenni (és enni) egyszerűen mindig jó. Van benne valami megnyugtató, eleve a szabadidőhöz tudjuk kapcsolni. Sokunknak persze ezt a sós tengerek adják meg leginkább, de ha országhatáron belül maradunk, azért adódnak jó lehetőségek. Előző válogatásunkban a Duna melletti vendéglátóhelyekre fókuszáltunk, most egyéb vízparti helyeket mutatunk be, kipróbált kedvenceink közül.

Szeged: Kiskőrössy Halászcsárda

Családi vállalkozás, a barátságos szellemiség pedig visszaköszön vendéglátásukból is - Kiskőrössy Halászcsárda / Fotó: Facebook

A Felső-Tisza partján találjuk a halászcsárdát immár 1930 óta, vagyis 7 év híján 100 éves jubileumát üli az ország egyik leghíresebb halas étterme.

Családi vállalkozás, a barátságos szellemiség pedig visszaköszön vendéglátásukból is.

Teraszáról tavasszal, nyáron és ősszel is megnyugtató nézni a Tiszát, csak akkor vesszük le a pillantásunkat a folyóról, amikor az étlapra, majd a jól kiválasztott fogásainkra figyelünk. A klasszikusok mellett olyan különlegességeket is rendelhetünk, mint a szögedies haltepertő, a rántott haltej vagy az egészben sült süllő.

Tata: Zsigmond Terasz és Pince

A nápolyi vonalon mozognak, viszont nem félnek az ínyencebb alapanyagoktól - Zsigmond Terasz / Fotó: Facebook

Tata egyik legbiztosabb pontja az immár Michelin-csillagos Platán, de most egy kicsit kötetlenebb, lazább hangulatú helyeket gyűjtöttünk, ezért a Zsigmond Teraszra esett a választásunk. Fiatalos hely a Tatai vár teraszán, az Öreg-tó partján található szezonális terasszal, ahol hangulatosak a naplementék, és szuperek a pizzák is!

A nápolyi vonalon mozognak, viszont nem félnek az ínyencebb alapanyagoktól, merészebb kombinációktól sem.

Így kerülhet a Zsigmond Terasz pizzáira fügelekvár, brokkolikrém, medvehagyma. Limonádé, fröccs, sör kísérheti. Koncertek, DJ-szettek is megszokottak náluk.

Tisza-tó, Tiszafüred: Mariska Étterem

Küllemét tekintve abszolút modern, de konyhája a Tisza vidéke és a Hortobágy ízeit hozza - Mariska / Fotó: Facebook

Ugyan nincs kilátás a vízre, de néhány lépésre van a Tisza-tó, és nem is fogjuk hiányolni arra a pár órára, amíg Mariskánál vendégeskedünk. Hiányoznak már a tájegységek különlegességeit bemutató éttermek, ez a műfaj eltűnt, de szerencsére vannak üdítő példák, amilyen a Mariska is.

Küllemét tekintve abszolút modern, de konyhája a Tisza vidéke és a Hortobágy ízeit hozza.

Fontos számukra az örökség és ezt meg is tudják mutatni. Őstermelők és kistermelők termékeivel, terményeivel dolgoznak, így lesz a legfinomabb a halászlé, a harcsapaprikás, a lecsó és a debreceni is. A szezonális táblás ajánlatokat sem szabad kihagyni!

Gyömrői-tó, Gyömrő: Rumpus Tiki Bár

Meglepő ez az egész, de nagyon szeretjük - Rumpus Tiki Bár / Fotó: Facebook

Budapesttől ráérős 20 perc alatt jutunk el Gyömrőre, azon belül is a gyönyörűen karbantartott, stranddal és vízisport-lehetőségekkel jócskán megszórt tóhoz. Abszurd, de éppen itt találunk majd egy hangulatos, színes-édes koktélokat, izgalmas limonádékat kínáló tóbárt, ami ráadásul tikitematikára lett felfűzve.

Meglepő ez az egész, de nagyon szeretjük, és bármikor szívesen felkerekedünk ide egy naplementézéshez szürcsölgetett egzotikus longdrinkért.

Veszprém: Fricska étteremlakás

A patak partján eltölteni egy nyárestét maga a szabadság és felszabadultság - Fricska / Fotó: Facebook

Igaz, a Séd patak nem egy óriási víztömeg, mégis csordogál, csapadékos időben zúdul, és festői kis környezetet teremt a veszprémi Fricska étteremlakásnak.

Az ő udvarukban, a patak partján eltölteni egy nyárestét maga a szabadság és felszabadultság.

Haladó, mai konyhájuk nemzetközi kedvenceket és hazai fogásokat ötvöz, így például készítenek szerb csevapot, rántanak karajt, erős a BBQ-kínálatuk, és a környék legjobb burgerét is a Fricskában csinálják. Most különösen él Veszprém, biztosan jól szórakozunk majd náluk!

Címlapkép: Facebook

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a helyeket is látogasd meg:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Különleges pudingos édességek

Vegyük elő azt a kamrában ácsorgó pudingot és készítsünk belőle valami igazán különlegeset! Nem ám holmi kekszes desszertek, hanem tényleg egyedi és isteni finomságok következnek most.

Nosalty

További cikkek

10 csodás köret újkrumpliból

Végre fogyaszthatunk friss és zsenge újburgonyát, melyből rengeteg fantasztikus ételt készíthetünk. De először egy jó krumpliköretet varázsoljunk belőle!