10 zöldségpörkölt, ami oly isteni, hogy elnézzük húsmentességét

Persze lehetnek kedvenc húsos pörköltjeink, de ezek mellett simán megférhet még egy-két zöldségpörkölt is a szívünkben. És nem lesz nehéz megszeretni őket: fűszeresek, szaftosak, laktatóak, ráadásul nem telítenek el olyan durván, mint húsos társaik. Jöhet egy jó recept?

Sokan (főleg a húsimádók táborát népesítők) nem kedvelik a zöldségpörkölt kifejezést, leginkább olyan alapon, miszerint ezek a fogások nem tartalmaznak húst, mégis pörköltnek merik nevezni magukat. Kár lenne pedig csak ennyi miatt elvetni ezeket a szaftos, laktató, fűszeres egytálételeket és ragukat: az egyszerű zöldségpörköltek igenis figyelmet és kóstolást érdemelnek!

  1. 1.

    Borsópörkölt 2. -nokedlivel

  2. 2.

    Karfiolpörkölt tarhonyával

  3. 3.

    Csicseripörkölt

  4. 4.

    Padlizsánpörkölt

  5. 5.

    Görög zöldséges ragu tésztával

  6. 6.

    Tojásos cukkinipörkölt

  7. 7.

    Zöldbabpörkölt orsókával

  8. 8.

    Csicseriborsó-pörkölt Takács Krisztitől

  9. 9.

    Paradicsomos cukkinipörkölt

  10. 10.

    Tejfölös gombapörkölt

Még több zöldségpörkölt itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek