12 tavaszi recept borsóval, ha rajongsz a kis hüvelyesért

Nem sokára már megérkeznek a piacokra a szezon első hüvelyes zöldborsói: addig kénytelenek leszünk még várni kicsit és várakozásunkat megszépíteni egy-két mirelit zöldséges recepttel. Az alábbiak garantáltan segítenek majd!

A zöldborsó kötelező eleme a későtavaszi-koranyári menüknek: levest, főzeléket és minden mást ebből a zsenge zöldségből a legjobb főzni. Szerencsére a fagyasztott termék is jótáll magáért, ezt ráadásul még hámozni sem kell – mindegy, végül melyiket választjuk, a zöldborsós receptek így is, úgy is boldoggá (és jóllakottá) tesznek majd.

Még több zöldborsós recept itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Legújabb receptek

Chimichurris csirke

A chimichurri csirke egy fantasztikus, dél-amerikai (főként argentin) ihletésű étel, ahol a friss fűszernövényekből készült chimichurri szósz fűszerezi meg a csirkét. Az alábbi ...

Egyszerű cukkinifőzelék

A cukkinit annyi mindenre használjuk a konyhában, ugyan miért ne főzhetnénk hát belőle főzeléket is? Az alábbi recept végletesen nyárias, ízeiben valahol a tökfőzelék felé tendál, ...

Trópusi mézes krémes

Egyszerűen imádjuk a mézes krémest, a kánikulaszezon kezdetével pedig úgy éreztük, ideje nyári köntösbe öltöztetni kedvencünket. A hagyományos, vajas darakrémet ezúttal kókuszosra ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Igazi strandos lángos

Kinek nem fut össze a nyál a szájában, amikor nyáron a strandon megérzi a lángos illatát? És ki ne próbálta már otthon is elkészíteni ezt a "retro" finomságot? Én ugyebár nem ...

Legegyszerűbb meggyes kevert

Amikor gyors és finom sütire vágyunk, tökéletes választás. Nem csak meggyel, hanem bármilyen gyümölccsel, de akár csokival vagy magokkal, illetve ezek keverésével is elkészíthető.

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...