Így tisztítsd meg legegyszerűbben a göcsörtös zellergumót

A zellergumó nem tartozik a sztárolt zöldségek sorába, leginkább a zöldséglevesben kap egy kis figyelmet, pedig jóval többet érdemelne. Talán éppen azért nem kedvelik sokan, mert megtisztítása kihívást jelentő konyhai feladat, ami olykor sérülésekkel is járhat. Mai Napi Tippünk megbízható módszert mutat, amivel többé nem fog fájni a fejed (vagy éppen kezed), ha zellergumó pucolására kerül a sor.

A csúnyácska, göcsörtös zellergumó megtisztítása nem éppen a leghálásabb konyhai feladat, hámozóval való pucolása pedig nem ritkán sérüléssel járhat, hiszen egyenetlen felszínén nem tud megkapaszkodni a penge. Már mutatjuk is a módszert, hogyan tudod a legegyszerűbben megtisztítani a zellergumót!

Zellergumó pucolása
Így tisztítsd meg legegyszerűbben a göcsörtös zellergumót

Felejtsd el a zöldséghámozót.... ide szakácskés kell!

A zellergumó legegyszerűbb megpucolásához száműzzük a fiók mélyére a hagyományos zöldséghámozót, és a zellergumó méretétől függően vegyük elő a szakácskést vagy a metszőkést. Szükség lesz még vágódeszkára, ebből a legjobb, ha faalapút használunk, mert ezen nem tud megcsúszni vágás közben a zöldség.

Ezután tegyük fektessük el a gumót, majd a két oldaláról nyessük le a héját.

Ugyanezt a folyamatot ismételjük meg függőlegesen is, a maradék héjcsíkot pedig a zeller alakját követve vágjuk le. Ha megszabadultunk az összes héjtól, akkor öblítés után már szeletelhetjük is.

Tipp: ha később használnánk fel a már megpucolt zellert, akkor citrommal dörzsöljük be, így nem fog megbarnulni, mire a felhasználáshoz érünk!

Forrásunk volt.


További hasznos konyhai tippek várnak itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...