A csúnyácska, göcsörtös zellergumó megtisztítása nem éppen a leghálásabb konyhai feladat, hámozóval való pucolása pedig nem ritkán sérüléssel járhat, hiszen egyenetlen felszínén nem tud megkapaszkodni a penge. Már mutatjuk is a módszert, hogyan tudod a legegyszerűbben megtisztítani a zellergumót!
Felejtsd el a zöldséghámozót.... ide szakácskés kell!
A zellergumó legegyszerűbb megpucolásához száműzzük a fiók mélyére a hagyományos zöldséghámozót, és a zellergumó méretétől függően vegyük elő a szakácskést vagy a metszőkést. Szükség lesz még vágódeszkára, ebből a legjobb, ha faalapút használunk, mert ezen nem tud megcsúszni vágás közben a zöldség.
Ezután tegyük fektessük el a gumót, majd a két oldaláról nyessük le a héját.
Ugyanezt a folyamatot ismételjük meg függőlegesen is, a maradék héjcsíkot pedig a zeller alakját követve vágjuk le. Ha megszabadultunk az összes héjtól, akkor öblítés után már szeletelhetjük is.
Tipp: ha később használnánk fel a már megpucolt zellert, akkor citrommal dörzsöljük be, így nem fog megbarnulni, mire a felhasználáshoz érünk!
További hasznos konyhai tippek várnak itt: