Így tisztítsd meg legegyszerűbben a göcsörtös zellergumót

A zellergumó nem tartozik a sztárolt zöldségek sorába, leginkább a zöldséglevesben kap egy kis figyelmet, pedig jóval többet érdemelne. Talán éppen azért nem kedvelik sokan, mert megtisztítása kihívást jelentő konyhai feladat, ami olykor sérülésekkel is járhat. Mai Napi Tippünk megbízható módszert mutat, amivel többé nem fog fájni a fejed (vagy éppen kezed), ha zellergumó pucolására kerül a sor.

A csúnyácska, göcsörtös zellergumó megtisztítása nem éppen a leghálásabb konyhai feladat, hámozóval való pucolása pedig nem ritkán sérüléssel járhat, hiszen egyenetlen felszínén nem tud megkapaszkodni a penge. Már mutatjuk is a módszert, hogyan tudod a legegyszerűbben megtisztítani a zellergumót!

Zellergumó pucolása
Így tisztítsd meg legegyszerűbben a göcsörtös zellergumót

Felejtsd el a zöldséghámozót.... ide szakácskés kell!

A zellergumó legegyszerűbb megpucolásához száműzzük a fiók mélyére a hagyományos zöldséghámozót, és a zellergumó méretétől függően vegyük elő a szakácskést vagy a metszőkést. Szükség lesz még vágódeszkára, ebből a legjobb, ha faalapút használunk, mert ezen nem tud megcsúszni vágás közben a zöldség.

Ezután tegyük fektessük el a gumót, majd a két oldaláról nyessük le a héját.

Ugyanezt a folyamatot ismételjük meg függőlegesen is, a maradék héjcsíkot pedig a zeller alakját követve vágjuk le. Ha megszabadultunk az összes héjtól, akkor öblítés után már szeletelhetjük is.

Tipp: ha később használnánk fel a már megpucolt zellert, akkor citrommal dörzsöljük be, így nem fog megbarnulni, mire a felhasználáshoz érünk!

Forrásunk volt.


További hasznos konyhai tippek várnak itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek