Sokan kiakadtak Wolfgang Puck „tökéletes" rántottás trükkjén

Wolfgang Puck tojásrántottás videója nem éppen nyerte el minden TikTok-felhasználó tetszését, pedig a világhírű séf állítja, hogy az általa bemutatott módon készül a legkrémesebb rántotta.

A tojásrántotta rajongói általában két táborra oszlanak: akadnak olyanok, akik jól átsütve szeretik, de olyanok is, akik inkább a krémes, „szottyosabb" állagú rántottát preferálják. Utóbbi gazdag ízzel és páratlan textúrával rendelkezik, főleg az a verzió, amelyet Wolfgang Puck séflegenda készít. Mutatjuk is!

Meglepő hozzávalót ad Wolfgang Puck a rántottához

Amerikai vagy francia módszer?

Ha valaki az amerikai főzési módszerrel készíti el a tojásrántottát, akkor sokkal tömörebb, szárazabb végeredményt fog kapni, míg a francia technika használói nagyon alacsony hőmérsékleten, folyamatos kevergetés mellett készítik el a tojásokat, amelyek így extrán krémesek lesznek. A francia módszert használja Wolfgang Puck is, aki híres arról, hogy éttermeiben a francia főzési technikákat kaliforniai és ázsiai ízekkel ötvözi.

Ahogy az alábbi videóban is látható, Puck szeret egy kis tejszínt adni a tojásos keverékhez, illetve alacsony lángon készíti a fogást. Az eredmény? Egy tökéletes rántotta, ám Puck még egy szinttel magasabbra emeli, ugyanis hozzáad egy extra tojássárgáját.

Tehát a trükk lényege, hogy a már majdnem kész rántottához kever hozzá egy plusz sárgáját, amelyet a serpenyő és a tojás hője felmelegít, a végeredmény pedig jóval selymesebb textúrájú lesz.

@wolfgangpuck Watch til the end for the trick on how to make the creamiest scrambled eggs #scrambledeggs #eggrecipe #howtocook ♬ She Share Story (for Vlog) - 山口夕依

Az extra tojássárgájától lesz szuper krémes a rántotta

A Wolfgang Puck és fia, Oliver által bemutatott módszer egyáltalán nem új keletű dolog, hiszen például a carbonara szószhoz is szokás sárgáját adni, hogy az még krémesebb legyen. A TikTok népét azonban eléggé megosztotta a tipp, sokakat egyáltalán nem nyűgözött le a „nyers tojás” használata. Egyikőjük például azt írta: „Öhm, nem köszönöm", míg valaki más azt, hogy: „Nem. Egyszerűen… nem."

Akadt azonban, olyan is, aki kifejezetten örült neki: „Tanulhatok Wolfgang Pucktól. Imádom az internetet."

„Tényleg megkérdőjelezik az emberek Wolfgang Puckot?" - kérdezte egy rajongó.

Te kipróbálnád a séflegenda trükkjét?

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Olvasd el további cikkeinket is:

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...