Ezért ne tartsd vissza soha a vizeletedet

Lehet, hogy úgy gondolod, hogy nem akkora probléma, ha később mész ki a wc-re, pedig egyáltalán nem jó a szervezetednek, ha halogatod a pisilést.

Mindenki életében akadnak olyan helyzetek, amikor hiába szeretne kimenni a mosdóba, egyszerűen nem tud, mert éppen egy fontos meetingen ül vagy az autópályán hajt, és több tíz kilométerre van a következő benzinkút. Ez természetesen elő-előfordulhat, és ezzel nincs is baj, de ha sportot űzünk abból, hogy tényleg csak akkor megyünk ki, amikor már nagyon kell, azzal igen.

Ezért ne tartsd soha vissza a vizeletedet

Szegény veséink

Ha túl sokáig tartjuk vissza a vizeletünket, akkor a húgyhólyagunkban tartogatott vizelet sebezhetővé tehet a fertőzésekkel szemben, sőt, rossz esetben visszavándorolhat a vesékig, amelyekben így kárt tehet.

Sérülnek az izmok

A túl sokáig visszatartott vizelet hatalmas nyomás alá helyezheti a húgyhólyag és a medence izmait. Ez idővel akár inkontinenciához vezethet, de az is előfordulhat, hogy nem tudod majd rendesen kiüríteni a hólyagodat.

Számolnunk kell különböző húgyúti fertőzésekkel

Ha sokáig mellőzzük a wc-t, akkor könnyedén előfordulhat, hogy olyan bacik maradnak bennünk, melyek elszaporodhatnak, és húgyúti fertőzésekhez vezethetnek.

Forrásunk volt.


Ezek az életmódos cikkek is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek