Mint a mesében – gyereknapi tortacsodák

Süssünk kreatív, vicces tortát gyereknapra – a kicsiknek nagy örömet okozunk vele, mi pedig igazi gyermek módjára szórakozhatunk a készítése közben!

„Amikor én még kissrác voltam"...

„Bárcsak már felnőtt lennék!" – mondtuk ezt anno vagy ezerszer. Például amikor délután az oviban aludni kellett, de nem volt kedvünk. Mikor meg kellett ennünk valamit, amit nem akartunk. Aztán persze szépen, lassan felcseperdtünk. A gyermekkort sajnos nem tudjuk visszahozni, de van egy ötletünk, hogy egy napig megint gyereknek érezzük magunkat. Készítsünk kreatív, vicces tortát gyereknapra!

Kislányoknak

Minden kislány királylány szeretne lenni. Ha királyságot nem is, de sütiből várat készíthetünk nekik ezen a napon! Egy készen beszerzett babával pedig tündéri – és ehető – hercegnővel kedveskedhetünk nekik.

Kisfiúknak

Már rég megkértük a rokonokat és barátokat, hogy berregő, hangot adó, villogó kisautót ne hozzanak ajándékba. Most mi magunk oldhatjuk fel az embargót – garantáltan nem villog, nem ad ki hangot, és biztos, hogy nagyon finom!

Rajzfilmrajongóknak

Amikor harmincadszorra kell megnézni ugyanazt a mesét a gyerekkel, akkor elgondolkozunk azon, vajon érdemes volt-e először lejátszani. Most már késő, de hatalmas örömet okozhatunk, ha mesehőst "tortába formáljuk."

Címlapról ajánljuk

Így festett egy szüret régen – Képeken a munka és...

Manapság már viszonylag ritka, hogy egy családi/baráti társaság, esetleg egy egész falu felhágjon a szőlőhegyre őszidő derekán, hogy az ott roskadozó fürtöket puttonyba szedje, azokból bort készítsen és az egész folyamatot lakomával, játékokkal és általános mulatsággal kísérje. A szüret nem is olyan rég szerves részét képezte az ősznek, a hozzá fűződő szokások pedig sokat mesélhetnek egy olyan korról és világról, amit (nagyrészt) már magunk mögött hagytunk.

Lakos Benedek

További cikkek