Villámgyors desszert: ribizliszuflé

Itt a tavasz, ideje az étrendünket is átalakítani. A nehéz desszertek átadják a helyüket a habkönnyű finomságoknak – egy ilyet készített nektek e heti bloggerünk, Konyhán innen – kerten túl!

Végre itt a tavasz! :) Gondoltam, a konyhában is kellene újítani valamit. Valami könnyű, gyümölcsös desszertet... aztán eszembe jutott, hogy évek óta mindig csak nézegetem a szebbnél szebb felfújtakat, de még sosem sütöttem. Nagyjából egy hete kitört rajtam a „szuflé-készíthetnék". Ennek az újdonsült lelkesedésnek eredményeképpen született ez a ribizlis változat.

Hozzávalók 2-3 főre, 2 dl-es formákhoz:

  • két marék fagyasztott ribizli
  • késhegynyi őrölt fahéj
  • kis darab friss gyömbér (kb. 2 cm-es kocka)
  • 4 ek. kristálycukor
  • 2 ek. étkezési keményítő
  • 0,5 dl víz
  • 2 tojásfehérje
  • Kevés vaj és kristálycukor a formákhoz, porcukor és pár szép szem ribizli a díszítéshez.

A receptet itt tudod elmenteni >>

{ GALÉRIA = title:Ribizliszufl%C3%A9%20l%C3%A9p%C3%A9sr%C5%91l%20l%C3%A9p%C3%A9sre, 1,2,3,4,5,6,7 }

  1. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
  2. A ribizlit 2 ek. cukorral egy kis lábasba tesszük. Ízesítjük fahéjjal, reszelt gyömbérrel, majd felfőzzük.
  3. Az étkezési keményítőt kikeverjük vízzel, a fűszeres ribizlihez adjuk és addig főzzük, míg jól besűrűsödik. Levesszük a tűzről és félre tesszük hűlni.
  4. A formákat kikenjük vajjal és kristálycukrot szórunk bele úgy, hogy szépen mindenhol bevonja a formák belsejét.
  5. A tojásfehérjét kemény habbá verjük (lehetőleg nagy tojásokat használjunk; ha nincs, úgy inkább két adag szuflé lesz ebből a mennyiségből), közben hozzáadjuk apránként a maradék 2 ek. cukrot.
  6. Egy jó nagy kanál habot belekeverünk a ribizlis krémbe, hogy fellazítsuk, majd a maradék habbal óvatosan összeforgatjuk.
  7. A formákat színültig töltjük, vigyázva, hogy a formák szélét ne kenjük össze, mert akkor nem tud feljönni a szuflé, majd a hab tetejét szépen elsimítjuk.
  8. Előmelegített sütőben 12–14 perc alatt készre sütjük; közben szépen megemelkednek. Porcukorral meghintve, ribizliszemekkel díszítve tálaljuk.

Ági78, a Konyhán innen kerten túl bloggere a NoSaltyn >>

Konyhán innen – kerten túl blog >>

Konyhán innen kerten túl a Facebookon >>

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Gratulálok, Ágica! :-) Itt is ...konyhán innen, kerten túl... -rajongó vagyok! ;-)

Ági78

:D Tündér vagy (vagy Manó vagy?)! Köszönöm szépen! :)

Torma

Nekem nem meglepetés, mert gyakori látogatója vagyok a blogodnak, de mégis mindig eláll a lélegzetem a gyönyörû fotóid láttán!!! Persze a receptek is elsõrangúak! Gratulálok a sikeredhez, puszi, Torma :)

Ági78

Köszönöm Torma! Drága vagy! :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek