Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ribizliszuflé

Ribizliszuflé
Ribizliszuflé
19 perc / előkészület: 5 perc sütés: 14 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Végre itt a tavasz! :) Gondoltam a konyhában is kellene újítani valamit. Valami könnyű, gyümölcsös desszertet... Aztán eszembe jutott, hogy évek óta mindig csak nézegetem a szebbnél szebb felfújtakat, de még sosem sütöttem.
Nagyjából egy hete kitört rajtam a "szuflé-készíthetnék".
Ennek az újdonsült lelkesedésnek eredményeképpen született ez a ribizlis változat.

http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

hozzávalók / 3 adag

A szufléhoz

A sütőforma előkészítéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
  2. A ribizlit 2 ek. cukorral egy kis lábasba tesszük. Ízesítjük fahéjjal, reszelt gyömbérrel, majd felfőzzük.
  3. Az étkezési keményítőt kikeverjük vízzel, a fűszeres ribizlihez adjuk, és addig főzzük, míg jól besűrűsödik. Levesszük a tűzről, és félretesszük hűlni.
  4. A formákat kikenjük vajjal, és kristálycukrot szórunk bele úgy, hogy szépen mindenhol bevonja a formák belsejét.
  5. A tojásfehérjét kemény habbá verjük (lehetőleg nagy tojásokat használjunk; ha nincs, úgy inkább két adag szuflé lesz ebből a mennyiségből), közben hozzáadjuk apránként a maradék 2 ek. cukrot.
  6. Egy jó nagy kanál habot belekeverünk a ribizlis krémbe, hogy fellazítsuk, majd a maradék habbal óvatosan összeforgatjuk.
  7. A formákat színültig töltjük -vigyázva, hogy a formák szélét ne kenjük össze, mert akkor nem tud feljönni a szuflé-, majd a hab tetejét szépen elsimítjuk.
  8. Előmelegített sütőben 12-14 perc alatt készre sütjük; ezalatt szépen megemelkednek. Porcukorral meghintve, ribizliszemekkel díszítve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 200 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 269
elküldve: 26
receptkönyvben: 346
elkészítve: 7/16
Facebookon megjelent: 1

szakács

Ági78

Mióta szakács: 2011.05.12.
149 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
adag: 3 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres ribizliszuflé, ribizliszuflé gyömbérrel, ribizlifelfújt

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

juli1162
juli1162 Fri, 2013-04-26 22:08

Kedves Ági
Nagyon tetszik a recept,szeretném elkészíteni, de ehhez a mennyiséghez, milyen méretű / 3db / formára van szükség és hol tudnám ezt megvenni? Segítségedet előre is köszönöm. Üdv Juli

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Sat, 2013-04-27 06:58

Szia Juli! 2 dl-es formákat használtam. Hivatalosan szuflé-formára lenne szükség, de az enyémek sem kifejezetten azok. Szerintem nagyobb áruházakban biztos találsz erre a célra való sütőformát. Ha nem, szerintem tökéletesen megfelel a célnak olyan csésze, ami sütőálló. :) Sok helyen láttam, hogy kávés, vagy teás csészében sütöttek szuflét. Én még nem próbáltam... Ha elkészíted, remélem ízleni fog! Üdv: Ági

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Mon, 2013-04-15 14:47

Na de kérem szépen, ez miért nincs fent a blogon???!!! :D Keresem, mint a bolond, hogy hátha én voltam a vak, de a recik között nem találtam. Attól, hogy ribizlis, még nem fog furán mutatni a málnaszuffléd mellett. :D Tessék csak gyorsan pótolni a hiányosságot! :D

151
piros ribizli 6 dkg
fahéj 1 késhegynyi
gyömbér 2 cm
cukor 4 ek
étkezési keményítő 2 evőkanál
víz 0.5 dl
tojásfehérje 2 db
porcukor 1 teáskanál
vaj 0.5 ek
cukor 1 ek