Ezért vártam a diétám alatt, hogy végre megkezdődjön a grillszezon

Nem kérdés, hogy a grillen készült ételek sokkal finomabbak, ízesebbek, mint a serpenyőben vagy sütőben sültek. Különösen a diétázók örülhetnek, mikor végre kimehetnek a kertbe, és változatos, új ízekkel dobhatják fel a menüjüket. (X)

A saláta + csirkemell kombinációra gyorsan rá lehet unni, még akkor is, ha igyekszünk változatos fűszerekkel elkészíteni a húst. Szerencsére azonban a nyárral beköszönt a grillszezon, ami megváltást hozhat a fogyókúrázók számára, többek között számomra is.

A grillezés az egyik legjobb dolog, ami a fogyókúrázók életében történhet, hiszen egy kerti sütögetésre bátran benevezhetünk a diétánk alatt is, mivel itt általában kisebb a csábítás, mint egy étteremben vagy egy sima baráti vacsorán: a rácsra kerülő húsok, grillsajtok vagy zöldségek ugyanis nagyon alacsony kalóriatartalmúak, mivel csakis annyi zsiradék kerül rájuk, amennyit a páccal felvesznek.

Ezért vártam a diétám alatt, hogy végre megkezdődjön a grillszezon

Kinti sütögetéskor nálunk mindig kétféle saláta és valamilyen pácolt hús készül. Egy-egy engedékenyebb napon illetve ünnepnapokon egy kis parázskrumpli is megengedhető.

Így lesz tökéletes a grill!

Be kell, hogy valljam, a kezdetekben nagyon sok hibát elkövettem a tűzön sütésnél. Először is, azt hittem, hogy ugyanúgy működik, mint amikor serpenyőt használok: azt gondoltam, elég pár csepp olaj a nyers húsra, és nagy lángon kell sütni mindent. Mondanom sem kell, hogy mindig kiszáradtak a csirkéim, és a legtöbb alkalommal nem is sültek át rendesen.

Aztán rájöttem, hogy szinte mindent elrontottam, amit csak lehetséges: kezdésként a hús elkészítésén változtattam. A sütögetés előtt egy nappal felszeleteltem a csirkét, és bő olajba áztattam, hogy jól átvegye az ízeket, illetve azért, hogy ne száradjon ki. De bevetettem még egy trükköt: a sovány húsfélék mellé mindig tettem a tűzre egy-egy zsírosabb húsfélét is, így még szaftosabb lettek a hússzeletek. Ráadásul a különböző olajos pácokkal könnyedén lehetett játszani, így sokkal több variációt lehetett készíteni egy-egy partira.

Bátran dobjatok a grillre minden zöldséget!

Ezen kívül megtanultam, hogy sokkal finomabb lesz a hús, ha nem a tűzön, hanem a parázson sül, sőt, szaftosabb is marad. Persze ez sokkal több időt is jelent, de higgyétek el, megéri kivárni!

A grillezett zöldségek elkészítését is átvariáltam. Rájöttem, hogy a cukkininek, a paprikának, a padlizsánnak is jól áll egy kevéske olajos pác. Így sokkal ropogósabbak lesznek, illetve nem száradnak ki. Itt azonban nem szükséges annyi olajat használni, bőven elég, ha csak meglocsoljuk, majd fűszerezzük őket.

A program, amit nem kell kihagynod

Én azt javaslom, ha tehetitek, akkor grillezzetek a nyáron minél többet, különösen akkor, ha diétáztok, hiszen ez az a program, amire bátran elmehettek akkor is, ha keményebb étrend van előírva számotokra. Akkor se essetek kétségbe, ha nem kertes házban éltek, hiszen manapság már rengeteg olyan hely elérhető, ahol tudtuk grillt bérelni.

Dobd fel a grillszezont a Vénusz fűszerolajokkal!

Címlapról ajánljuk

További cikkek