4 desszert, amit érdemes vegánná tenni és 3, amit nem

Szerencsére azoknak sem kell kimaradniuk az édes élményekből, akik hús-, tojás- és tejmentes étrendet követnek: a vegán desszertek világa egyre több színes és ízes taggal bővül hétről hétre. Talán túl sokkal is? Lássuk az ítéletet!

Manapság már abszolút nem azt jelenti a „vegán desszert” kifejezés, mint pár évvel korábban. A szomorú, íztelen, szegényes utánzatok helyét átvették a mesterien megalkotott és kikísérletezett, teljesen növényi alapanyagokkal dolgozó finomságok. De nem beszélhetünk semmilyen kísérleti folyamatról esetleges kudarcok nélkül: igen, a vegán desszertek között is akad olyan, ami ugyan technikailag elkészíthető, de gasztronómiailag már megkérdőjelezhető. A cikk segít meghúzni a határt, hogy ne pazaroljuk az időnket, energiánkat és alapanyagainkat olyan édességekre, amelyek nem „érdemlik meg” mindezt.

Nézd meg galériánkban, mely édességeket érdemes és melyeket nem vegánul elkészíteni!

Ezek a desszertek mindenképpen megérik az elkészítést:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több vegán recept vár itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Ezt főzheted – A csodás május 31 receptje, ami csak...

Cikksorozatunkban minden hónap elején összegyűjtjük a kedvenceinket regisztrált felhasználóink fogásai közül. Most májusi, tavaszi és napfényes fogások következnek, méghozzá sok-sok friss alapanyagból. Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján.

Nosalty