Cukor, aroma, paszta – Így süss a különböző vaníliaízesítőkkel

A süteményeink ízesítésére a legtöbbször vaníliát használunk: mindegy, hogy keksz, kuglóf vagy piskóta készül, az édességek masszájában gyakran landol az aromás hozzávaló. De milyen formában? Nézzük a legismertebb vaníliaforrásokat!

Szinte minden édes recept hozzávalói között megtalálhatjuk a vaníliát, maga az igazi fűszer azonban sosem kerül bele a süteménytésztákba. Groteszk módon ugyanis mindig helyettesítgetjük az aromás alapanyagot – persze azért, mert maga a rúd megfizethetetlen árban kapható. A különböző formákban beszerezhető pótlékok mind képesek (egy bizonyos szintig) imitálni a vanília ízét, de ez nem jelenti, hogy mindegyik termék ugyanolyan lenne.

Nézd meg galériánkban a vaníliaízesítők tulajdonságait!

Vaníliás édességek, amelyekben bármelyik fenti ízesítő landolhat:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Konyhai tippek, amelyek jócskán könnyebbé teszik az életet:

Címlapról ajánljuk

4 jel, hogy ideje lecserélni a vágódeszkád

Egy jó minőségű vágódeszka tényleg lehet befektetés: sok évig használhatjuk konyhánkban, természetesen megfelelő odafigyelés és ápolás mellett. Azonban még így is eljöhet az a pont, amikor be kell látnunk, hogy eljött a csere ideje – az erre utaló jelek alant következnek.

Lakos Benedek

További cikkek

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.