Így használj fel változatosan egy teljes sütőtököt

A legtöbb zöldség „egyszemélyesnek” vagy „egyfogásosnak” mondható, magyarán kis méretük miatt általában egy-két darabból egy adagnyi étel készülhet. De nem így a sütőtök: egy méretes darab akár két-három különböző fogásra is elég lehet. A Napi Tipp mutatja, hogyan!

Ugyan az őszi szezon ezen pontján már elindulhat a belecsömörlés a sok sütőtökbe, de azért még nem árt, ha kitartunk kicsit, hisz’ messze még a tavasz. Dolgozzunk inkább azon, hogyan tehetjük izgalmasabbá saját magunk számára a narancssárga zöldség fogyasztását, ezzel egybekötve pedig azt is, hogy milyen módon lehetünk a leghatékonyabbak a konyhában. Nézzük, hogyan és mire használható fel a sütőtök összes (de tényleg összes) része!

Nézd meg galériánkban a teljes sütőtök felhasználásának módját!

Hasznos receptek a sütőtök teljes feldolgozásához:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Vannak ám további sütőtökös ötleteink is:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?