Vágykeltő vacsorák romantikázáshoz

Számtalan, jobbnál jobb programot találhatsz ki szombat estére, mégis az a legélvezetesebb, ha ezt a vacsorát a pároddal kettesben költöd el. Vágykeltő ételeket 2 személyre!

Kedvesednek kardamomot

A kardamom a világ egyik legdrágább fűszere, így el is várható, hogy ne csak az ételeket dobja fel, hanem a hálószobai hangulatra is csodálatos hatással legyen. A kardamom elsősorban a férfierőre van kiváló hatással, így, ha egy késhegynyit teszel belőle az ételekbe, a párod lenyűgöz majd az ágyban!

Sütőtökös curry recept

Egy csipet chili

Az egyszerre fűszeres, egyszerre csípős ízesítő valódi csodaszer! A chilis ételek fogyasztása ugyanis endorfint, azaz boldogsághormont szabadít fel a szervezetben, így téged is felszabadultabbá tesz az ágyban. A kis csípős ráadásul a vérkeringést is serkenti, ami kimondottan előnyös, ha nehezen kapsz lángra.

Fűszerezz fahéjjal!

A fahéj már a fáraók korában is ismert volt mint ízesítő és afrodiziákum! Az ókori Egyiptomban például a bordélyházakban fahéjat és mirhát égettek, hiszen ezek illatos füstje jó hatással volt a vendégek „teljesítményére”. Eme fűszert mint afrodiziákumot, tudományosan is megvizsgálták, és a kutatók arra jutottak, hogy rendszeres fogyasztásával úgy a férfi, mint a női szervezet több feromont termel, amelynek illata vonzza az ellenkező nemet.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

11 húsleves-variáció, ami anyu és nagyi főztjére emlékeztet

Gőzölgő-aranyló húsleves, melybe annyi sárgarépa, zeller, fehérrépa, karalábé, cérnametélt és főtt hús kerül, amennyi nagyi merőkanalába belefér. Te milyen hússal szereted? Kerül bele nálatok gyömbér? Esetleg citrom? Próbálj ki különféle variációkat, és gubózz be egy tál isteni húslevessel, mert annál jobb nincs is!

Nosalty

„Anélkül, hogy kritizálnám a szakmát, kijelenthetem, hogy a magyar cukrászatban...

Azt tartja, mindegy, hogy otthon sütünk-főzünk, vagy elmegyünk valahová, a lényeg a minőség, abból nem szabad engedni, már csak azért sem, mert a vendég észreveszi, ha becsapják, és akkor nem jön többet, szkeptikussá válik. Még mindig Párizst tartja a gasztronómia központjának, a díjakról pedig azt tartja: jó, ha vannak, de az ő életük a hétköznapokról és a nap mint nap betérő vendégekről szól, ezek alapozzák meg az ünnepi pillanatokat. Mihályi László cukrászmesterrel beszélgettünk.

KormosLili

További cikkek