Vadas, a legjobb ami a vaddal történhet

A vadas igazi békebeli fogás - vannak ugyan gyorsított, modern változatai, de ahogy hájas sütit sem sütünk tíz perc alatt, úgy igazi vadasra is rá kell készülni. Testben és lélekben egyaránt.

Vadast készíteni egyfajta lelkiállapot. Túlmutat azon, hogy testünket tápláljuk, egy igazi nemes vadat nem lehet csak úgy "összedobni". Arra rá kell készülni. Ki kell gondolni, mi készüljön belőle - vadragu leves, vagy süssük meg egyben, kerüljön mellé krokett és áfonyamártás, burgonyafánk és gombaszósz, esetleg igazi vörösboros vadpörköltként kerüljön a tányérunkra? Vagy főzzük össze zsenge zöldségekkel, és legyen belőle egy csodás, békebeli vadas zsemlegombóccal? Tulajodonképpen mindegy. Ha már olyan szerencsénk van, hogy szerzünk valahonnan egy darab vadat, és biztosak lehetünk benne, hogy olyan hús kerül a tányérunkra, amit nem etettek mesterséges tápokkal, nem nyomorgott egy ketrec alján, és főzés közben nem kell ráeszmélnünk, hogy a hús a tömegének a felét víz formájában kiereszti magából, akkor tegyünk ki magunkért. Ne sajnáljuk az esetenként több napos pácolási időt, a konyhában töltött fél napot - az egyik legtisztább, legnemesebb hús fogyasztására jól fel kell készülni!

Készíts velünk vaddisznó vadast! >>

{ GALÉRIA = title:B%C3%A9kebeli%20vaddiszn%C3%B3%20vadas%20szalonn%C3%A1s%20zsemlegomb%C3%B3ccal, 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9 }

Címlapról ajánljuk

Sós sütemények karácsonyra

A sós sütemények különlegesebbé teszik az ünnepi menüt, kiváló alternatívát nyújtva az édességek mellett. Kényeztesd te is családodat saját készítésű sós ínyencségekkel ezen a karácsonyon!

Nosalty

További cikkek