Vacsorák 30 perc alatt

Rittyents pompás vacsorákat 30 perc alatt! Nem kell séfnek lenni ahhoz, hogy ezeket a mennyei recepteket kipróbáld, mert egyszerűek és nagyszerűek!

Visszakanyarodunk jól bevált módszerünkhöz, és harminc perc alatt összedobható vacsorákat kínálunk nektek. Nem szokványos, kicsit más receptek lesznek ezek, az ínyencek és a kezdő konyhaművészek sem fognak meghátrálni tőlük. Minden estére egy finomság, meglátod, nem is bonyolultak!

Hétfő

Bundába csomagolni a Túró Rudit? Ki hallott még ilyet? Nem is akármilyenbe, mert szakácsunk zabpelyhes, tehát viszonylag kímélő tésztába burkolta a rögtön négy darab édességet – reform palacsintatészta ölel körbe egy nagy klasszikust, a siker elsöprő lesz!

Kedd

Azt talán nem kell ragoznunk, hogy miért isteni bűnbeesés télen-nyáron a tócsni. A legnagyobb macerát a krumpli meghámozása és lereszelése jelenti, ezután a forró olajban vagy zsírban pikk-pakk megsülnek a lepénykék. Aki nem éri be ennyivel, sajttal és tejföllel rátehet még egy lapáttal.

Szerda

Semmi cécó, friss, szezonális zöldségek szélesmetélttel randiznak! A paradicsom felteszi a koronát minden tésztaételre, a ropogósra hagyott cukkini nagyon egészséges, a spenótot is csak egy cseppet fonnyasztjuk, de azért a tetejére dukál a parmezán!

Csütörtök

A következő falatkák elkészítése nagyon egyszerű mechanizmuson alapszik: a már föntebb is dicsért paradicsom kecskesajttal kombinálva, apró tésztalapokra helyezve. Nincs az a megrögzött húsevő, aki ennek láttán elhúzná a száját!

Péntek

A nagy kedvenc, a francia lecsó, azaz a ratatouille cukkinivel, padlizsánnal, sok-sok paradicsom levével ésss! Szokatlannak tűnhet, de remekül passzol hozzá úgy tízdekányi juhtúró, ízléses keretbe foglalja a fokhagymával erősített ízeket.

Még több nagyon gyors recept >>

{ CKÉP = 143923, 4 }

A Reggeli és vacsora rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„Anélkül, hogy kritizálnám a szakmát, kijelenthetem, hogy a magyar cukrászatban...

Azt tartja, mindegy, hogy otthon sütünk-főzünk, vagy elmegyünk valahová, a lényeg a minőség, abból nem szabad engedni, már csak azért sem, mert a vendég észreveszi, ha becsapják, és akkor nem jön többet, szkeptikussá válik. Még mindig Párizst tartja a gasztronómia központjának, a díjakról pedig azt tartja: jó, ha vannak, de az ő életük a hétköznapokról és a nap mint nap betérő vendégekről szól, ezek alapozzák meg az ünnepi pillanatokat. Mihályi László cukrászmesterrel beszélgettünk.

KormosLili

További cikkek