hozzászólások (4)

leírás

A juhtúró, vagy másik közismert nevén a brindza a friss sajtok közül az ún. oltós alvadású sajtok közé tartozik.
Eredetileg Romániában készítették, de gyorsan elterjed a közép- és kelet-európai országokban a középkorban.
A juh tejét 30-35 C-osra melegítik és tipikusan kisebb faedényekbe adagolják, majd beoltják. Több napig érlelik, miközben renszeresen megkeverik.
Ennek a folyamatnak a végén készül el a síma, könnyen kenhető, kissé csípős és sós, jellegzetes ízű túró.
Jelentős a probiotikum tartalma, így fogyasztása nagyon kedvező hatású a bélflóra működésére.
Közismerten a szlovák konyhában gyakran használják. A kőrözött és a sztrapacska elengedhetetlen kiegészítője.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőszekrényben tárolható.

Juhtúró alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások (4)

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        crohun78
        crohun78 k, 2016-08-09 12:18

        Abban is hibás az ismertetés, hogy brindzának is nevezi aki írta. A brindzának ehhez semmi köze, mármint a juhtúróhoz. A brindza nem krémes, hanem darabos, gurulós. Szárítják, majd kaparják. Szóval a brindza nem juhtúró, már csak azért sem, mert nem román, hanem szlovák eredetű.

        Törpanyó
        Törpanyó sze, 2013-01-02 15:18

        Kedves Zederta!
        Csatlakozom az előttem szólókhoz.
        Valóban rosszul tudod a juhtúró készítését.
        Nem szabad összekeverni a tehén túró készítésének a folyamatával
        Itt fordított a sorrend.
        A friss tejből készített sajtból gyúrják a juhtúrót.
        Kérlek, hogy a hitelességed kedvéért nézz, olvass utána. Sok oldal foglalkozik ezzel a témával is.

        Sancho
        Sancho sze, 2012-09-12 12:46

        Hibás a leírás. Ha lehet javítani: először sajt készül, utána lesz a túró, ami azt jelenti, hogy a sajtot daráljuk, vagy elmorzsoljuk, utána sóval elgyúrjuk. Ez a túró.