Új tönkölybúzalisztek az üzletek polcain!

A tönkölybúzaliszt egy magas minőségű, ősi búzafajta, amely fajtájából adódóan természetes forrása alapvető vitaminoknak és ásványi anyagoknak.

A népszerű hazai márka, a Nagyi titka két új terméket hoz forgalomba az egészségesen sütni vágyók számára: a fehér és a teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztet.

A Nagyi titka tönkölybúzalisztek alapanyaga egy magas minőségű, ősi búzafajta, amely fajtájából adódóan, természetes forrása alapvető vitaminoknak, ásványi anyagoknak, értékes aminosavaknak, fehérjének és egyéb tápanyagoknak.

Nagyi titka fehér tönkölybúzaliszt és teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt

1. Fehér tönkölybúzaliszt

A Nagyi titka Fehér tönkölybúzaliszt a sütés és főzés során általánosan, a búzafinomliszt kedvezőbb élettani hatásokkal rendelkező alternatívájaként használható lisztfajta. Ideális alapanyaga az otthon készített különféle süteményeknek, úgy mint a kelesztett, kevert és omlós tésztájú süteményeknek. Kiválóan használható továbbá sós és édes aprósütemények, különféle kekszek, valamint házi sütésű tönköly kenyerek illetve péksütemények készítéséhez.

A fehér tönkölybúzaliszt előnyei:

  • a termék 100%-ban, magas minőségű tönkölybúzából készül,
  • természetes forrása a szervezet számára fontos ásványi anyagoknak: a réznek, a mangánnak és a foszfornak,
  • természetes módon 35%-kal több fehérjét tartalmaz, mint a hagyományos finomlisztek,
  • a hagyományos, búzafinomliszttel készült receptek elkészítésére kiválóan használható, annak egyes ásványi anyagokban és fehérjében gazdagabb alternatívájaként.

2. Teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt

A Nagyi titka Teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt a sütés és főzés során a teljes kiőrlésű búzaliszt kedvezőbb élettani hatásokkal rendelkező alternatívájaként használható lisztfajta. Ideális alapanyaga az otthon készített, teljes kiőrlésű sós és édes aprósüteményeknek, különféle kekszeknek, valamint házi sütésű, teljes kiőrlésű tönköly kenyereknek illetve péksüteményeknek.

Olvasd el kapcsolódó cikkünket!

Tényleg jobb a teljes kiőrlésű?

A teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt előnyei:

  • természetes forrása a szervezet számára fontos ásványi anyagoknak: a réznek, a vasnak, a magnéziumnak, a mangánnak, a foszfornak és a cinknek,
  • természetes forrása továbbá B3, B6 és B9 (folsav) vitaminoknak,
  • természetes módon 25%-kal több fehérjét tartalmaz, mint a hagyományos finomlisztek,
  • a hagyományos, teljes kiőrlésű búzaliszttel készült receptek elkészítésére kiválóan használható, annak egyes B vitaminokban, ásványi anyagokban és fehérjében gazdagabb alternatívájaként.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Húsvéti krémes sütemények

Húsvéti krémes süteményeket szeretnétek az ünnepi asztalra? Itt vagyunk mi, hogy 11 szemkápráztató sütivel gyarapítsuk a recepttáraitokat.

A legízesebb húsvéti töltelékek

A húsvéti töltelék elmaradhatatlan része az ünnepi felhozatalnak: a sonka mellett például kiválóan mutat majd a kedvenc ízeinkkel (és persze tojással) telepakolt felfújt.