hozzászólások

leírás

A hazánkban is őshonos tönkölybúza egyike a legegészségesebb búzafajtáknak. Magasabb a fehérje- és sikértartalma, mint a többi búzának, számos, az emberi szervezet számára hasznos aminosavakat tartalmaz, nagyon magas a vitamintartalma, illetve fontos kalcium-, magnézium-, szelén- és foszforforrás. A tönkölybúzát a búzával megegyezően használják fel, így például liszt készül belőle. A tönkölybúzaliszt esetében megkülönböztetjük az alacsony korpatartalmú finom, vagy fehér lisztet, illetve a teljes kiőrlésű változatot. A tönkölybúza liszt kitűnő alapanyaga kenyereknek és péksüteményeknek, de használhatjuk sós és édes sütemények készítéséhez éppúgy, mint levesek vagy mártások sűrítéséhez.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz helyen.

Tönkölybúza liszt alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!