Tuti tippek narancsbőr ellen

A cellulit nem egyenlő a cellulitisszel! A cellulitisz bakteriális fertőzés kiváltotta gyulladás, míg a cellulit, vagyis a narancsbőr, a laza kötőszövet miatt alakul ki. (x)

A cellulit szinte kizárólag nőknél figyelhető meg, és sajnos az európai hölgyek több mint 80%-át érinti, talán előtted sem ismeretlen jelenség. Kialakulását a hormonháztartás mellett a helytelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód is súlyosbíthatja. Az elégtelen mikrocirkuláció miatt a zsírsejtek megnagyobbodnak és kitüremkednek, a bőr elveszíti szerkezeti rugalmasságát, ez okozza a hepehupás bőrfelületet.

Jó hír, hogy van segítség! Megfelelő készítményekkel hatékonyan csökkentheted a makacs kis gödröcskéket. Az anticellulit géleket használhatod önmagában, de a célzott kezelések hatékonyságát is jelentősen fokozhatod vele. Nagyon fontos a rendszeres használat, mert csak így érhető el eredmény. Szánj időt anticellulit-masszázsra is!

Narancsbőr elleni készítmények fontos összetevője az L-carnitine, koffein és a gyógynövénykivonatok komplex kombinációja (gyömbér, boróka, fahéj, citromolaj stb.), amelyek serkentik a vér- és nyirokáramlást, gyorsítják a helyi anyagcserét.

Használj gél alapú anticellulit készítményt, mert azonnal beszívódik, ezért használata kézi vagy gépi kezelésnél és sportolás előtt is kényelmes. Válassz egészségtudatosan tartósítószer-mentes készítményt. (x)

A Dr.Kelen szakértője Dr. Kelen Ákos, szakgyógyszerész >>

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek