Tuti tippek narancsbőr ellen

A cellulit nem egyenlő a cellulitisszel! A cellulitisz bakteriális fertőzés kiváltotta gyulladás, míg a cellulit, vagyis a narancsbőr, a laza kötőszövet miatt alakul ki. (x)

A cellulit szinte kizárólag nőknél figyelhető meg, és sajnos az európai hölgyek több mint 80%-át érinti, talán előtted sem ismeretlen jelenség. Kialakulását a hormonháztartás mellett a helytelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód is súlyosbíthatja. Az elégtelen mikrocirkuláció miatt a zsírsejtek megnagyobbodnak és kitüremkednek, a bőr elveszíti szerkezeti rugalmasságát, ez okozza a hepehupás bőrfelületet.

Jó hír, hogy van segítség! Megfelelő készítményekkel hatékonyan csökkentheted a makacs kis gödröcskéket. Az anticellulit géleket használhatod önmagában, de a célzott kezelések hatékonyságát is jelentősen fokozhatod vele. Nagyon fontos a rendszeres használat, mert csak így érhető el eredmény. Szánj időt anticellulit-masszázsra is!

Narancsbőr elleni készítmények fontos összetevője az L-carnitine, koffein és a gyógynövénykivonatok komplex kombinációja (gyömbér, boróka, fahéj, citromolaj stb.), amelyek serkentik a vér- és nyirokáramlást, gyorsítják a helyi anyagcserét.

Használj gél alapú anticellulit készítményt, mert azonnal beszívódik, ezért használata kézi vagy gépi kezelésnél és sportolás előtt is kényelmes. Válassz egészségtudatosan tartósítószer-mentes készítményt. (x)

A Dr.Kelen szakértője Dr. Kelen Ákos, szakgyógyszerész >>

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...