Top 9 vacsora, amelyeket alternatív, egészséges tésztával is el tudsz készíteni

Mióta a Bonduelle bemutatta legújabb termékcsaládját, a Légumiot, azóta azon gondolkodunk, milyen recepteket ajánlanánk hozzájuk. Most meg is mutatjuk őket! (x)

Zöldségek és hüvelyesek új formában

A Bonduelle új tésztái első pillantásra teljesen hasonlítanak a klasszikus tésztákhoz, de a megjelenésük megtévesztő. A Légumio tészták ugyanis kizárólag hüvelyesekből és zöldségekből készülnek. Sok ételintoleranciával küzdő embernek nyújtanak tökéletes megoldást, mivel nem tartalmaznak semmilyen tartósítószert vagy színezéket, természetesen glutén-, tojás- és laktózmentesek. Most a Légumio mindhárom fajtájához mutatunk recepteket az oldalunkról, sőt, ha nem lenne időtök tésztaszószt készíteni, egy plusz ötletet is adunk.

Csicseriborsó és kukorica fusilli

A Légumio természetes fehérje- és rostforrás, amely nélkülözhetetlen a test és az emésztőrendszer működéséhez. Nem tartalmaz gabonaféléket, ezért teljesen gluténmentes. Ezeket a recepteket ajánljuk ehhez az alternatív fusillihez:

Vöröslencse és répa penne

A száraz hüvelyeseket és dehidratált zöldségeket őrölt lisztté alakítják, és kevés vízzel összekeverve tésztát készítenek belőle. Ugye, milyen szép színűek ezek a nem mindennapi tésztakülönlegességek?

Zöldborsó és cukkini rigatoni

A Légumio-val időt takaríthatsz meg, mivel ugyanolyan könnyen elkészíthető, mint a klasszikus tészta. Főzd ugyanúgy, néhány percig forrásban lévő sós vízben, majd öblítsd le, és máris kész. Hidegen, tésztasalátában, vagy melegen, szósszal is fogyaszthatod. Keress a tésztákhoz megfelelő szószokat nálunk!

+ 1 ötlet:

Ha ma még sincs időd tésztaszószt készíteni, nincs probléma, a Bonduelle erre az eshetőségre is gondolt. Keress a tésztákhoz passzoló Légumio szószokat, akár házhoz szállítással is!

Még több receptet a Légumio termékekhez itt találtok!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek