Top 9 ribizlis desszert cukor nélkül

Itt a ribizliszezon, vegyünk egy nagy levegőt, gyorsan szárazzuk le a kis fürtöket, és készítsünk a kis bogyókból finom desszerteket! Hozzáadott cukor nélkül!

Tényleg csak a ribizli szárazását kell túlélni (na meg, ha magunk szedjük, akkor a begyűjtést a ribizlidzsungelben), utána már lehet gyönyörködni a tálban halmozódó tökéletes kis piros bogyókban - ezután nekiállhatunk a csipegetésnek. Ha ezen is túl vagyunk, és nemcsak magában szeretnénk fogyasztani ezt a C-vitaminban, antioxidánsokban és élelmi rostokban gazdag gyümölcsöt, akkor készíthetünk belőle frissítő desszerteket, akár hozzáadott cukor nélkül is!

Merítsetek ötletet az alábbi 9 receptből álló válogatásból!

Olvastad már?

Holnap vegyél inkább feketét!

 1. 1.

  Hűsítő nyári joghurt - kicsit másképp

 2. 2.

  Málnás-ribizlis túrótorta cukormentesen

 3. 3.

  Túrós-ribizlis pohárdesszert

 4. 4.

  Ribizlis zabkása

 5. 5.

  Cukormentes amerikai palacsinta

 6. 6.

  Egzotikus áfonyatorta cukormentesen

 7. 7.

  Light gyümölcsös fagyi

 8. 8.

  Ribizlifagyi gép nélkül

 9. 9.

  Mentás-citromfüves tavaszi turmix

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

Tele van a szervezetünk is műanyaggal, ezeket a bajokat hozhatja...

Ma már szinte mindenben találnak műanyagot a kutatók, az élelmiszerektől kezdve a földben, az állatok szervezetében és természetesen az emberben is egyre több mikroműanyag található. Arról, mennyire veszélyesek ezek az apró, sokszor szabad szemmel nem is látható darabok, részletesen és közérthetően beszélt Jurecska Laura, környezetkémikus.

Nosalty

További cikkek

Ezek az élelmiszerek fognak először eltűnni az életünkből

A klímaváltozás hatásait nem lehet tagadni, hiszen a jelenséget évről évre egyre jobban érezzük a saját bőrünkön. A hőség egyre nagyobb, a víz pedig egyre fogy, ezen felül pedig azzal is szembe kell néznünk, hogy bizonyos élelmiszerek is el fognak tűnni a színről.