Top 8 halas fogás vasárnapra

Ha friss halat akarunk vásárolni, akkor ki kell mennünk a piacra, ezért hét közben ritkán készítünk halvacsorát. Hétvégén viszont igazán megörvendeztethetjük a családot vele!

Ugyan nincs tengerünk, de szinte minden piacon van egy szuper halárus, akinél a balatoni, tiszai halak mellett már friss tengeri herkentyűk is kaphatóak. Nem olcsó mulatság, de néha megengedhetjük magunknak a luxust! Hétvégén látogassuk meg a hozzánk legközelebbi halas standot, és készítsünk valami finomságot a családnak! Hogy mit? Ötletszerzés gyanánt nézzétek meg rövidke összeállításunkat.

  1. 1.

    Roston sült vadlazac filé padlizsánnal

  2. 2.

    Vörös tonhal steak

  3. 3.

    Fokhagymás-paprikás egészben sült ponty

  4. 4.

    Citromos-petrezselymes tőkehal

  5. 5.

    Tejszínes fehérboros feketekagyló

  6. 6.

    Tormás-mustáros lazac

  7. 7.

    Papírban sült pisztráng

  8. 8.

    Harcsapaprikás kapros túróscsuszával

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

Így festett egy szüret régen – Képeken a munka és...

Manapság már viszonylag ritka, hogy egy családi/baráti társaság, esetleg egy egész falu felhágjon a szőlőhegyre őszidő derekán, hogy az ott roskadozó fürtöket puttonyba szedje, azokból bort készítsen és az egész folyamatot lakomával, játékokkal és általános mulatsággal kísérje. A szüret nem is olyan rég szerves részét képezte az ősznek, a hozzá fűződő szokások pedig sokat mesélhetnek egy olyan korról és világról, amit (nagyrészt) már magunk mögött hagytunk.

Lakos Benedek

További cikkek