Top 7 sült gyümölcsdesszert

Mézes-édes és sült gyümölcsök. Gyorsan elkészíthető desszertek gyerekeknek. Kell ennél több? Az almán, banánon vagy más gyümölcsön kívül semmi.

Tél lévén az első és legédesebb gyümölcs legyen a banán a sorban! Ne tartogassuk, hűtőbe pedig semmiképpen ne tegyük, gyorsan megbarnul. Vaníliás, narancsos, mézes öntettel, serpenyőben sütve nagyszerű, villámgyors édesség. Következő finomságként jöjjön az alma. Tegyük sütőbe, vagy készítsük el bundázva, kevés olajon – így még a kevésbé szép daraboknak is van esélyük. Aztán jöhetnek a körték, melyeket gyorsan fel kell használnunk. Érett példányai alig igényelnek édesítést.

  1. 1.

    Sült banán citromhabbal

  2. 2.

    Sült banán narancsmártással

  3. 3.

    Szezámmagos rántott banán juharsziruppal

  4. 4.

    Fahéjas sült alma vörösáfonya dzsemmel

  5. 5.

    Mézes körte

  6. 6.

    Tésztában sült körte töltve

  7. 7.

    Sült banán kókuszos karamellel

Olvastad már?

Top 9 sütőtökös süti

Hirdetés

Támogatott tartalom

Négycsillagos disznóság – vigyázat, nagyon éhes leszel!

A disznóvágás sokak fejében – különösen a mai városi ember számára – egy távoli, elfeledett népszokásként él, amit elsősorban a zord téli hajnalokkal és a kemény fizikai munkával kötünk össze. Ez a felületes asszociáció azonban korántsem adja vissza sem a disznóvágás lényegét, sem azokat a hagyományokat melyek hozzá kapcsolódnak. A disznótor persze alapvetően az élelem feldolgozásáról szólt, de egyben a közösségről, az összetartásról is, hiszen igazi társadalmi esemény volt a korabeli vidéken. A faluban szinte minden háznál tartottak sertést, amelyet gyakorta télen vágtak le és így bespájzoltak a családnak következő időszakra. A disznóvágás bizony kemény munka, de a család minden tagja kivette belőle a részét, így igazi közösségi élmény is volt egyben.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!