Top 13 könnyű joghurtos saláta

Salátáid ízesítéséhez egészséged érdekében inkább joghurtos, kefires öntetet készíts a majonézesek helyett!

Zöldséges salátákat enni kell, mert:

  • színesek, változatosak, frissek, ropogósak,
  • magas élelmi rost-, vitamin-, ásványi anyag- és
  • alacsony energiatartalmúak.

Ez utóbbi persze elsősorban akkor igaz, ha nem sűrű majonézes, hanem inkább joghurtos vagy kefires öntettel ízesítjük őket. Amellett, hogy így nem növeljük extra módon salátáink kalóriatartalmát, még némi teljes értékű fehérjét és az emésztőrendszerünk működését segítő probiotikumokat is juttatunk szervezetünknek.

Receptjeink közül összegyűjtöttem nektek 13 könnyű, joghurtos/kefires/görög joghurtos salátát, fogyasszátok őket köretként a hétvégi hús- vagy halétel mellé!

Olvastad már?

Tuti páros: probiotikum+prebiotikum

  1. 1.

    Joghurtos szárzellersaláta pirított dióval

  2. 2.

    Joghurtos kukoricasaláta

  3. 3.

    Mustáros karfiolsaláta

  4. 4.

    Gyömbéres lilakáposztasaláta

  5. 5.

    Kapros cukkinisaláta

  6. 6.

    Joghurtos padlizsánsaláta Gonoszkától

  7. 7.

    Kakukkfüves padlizsán és paprikasaláta joghurttal

  8. 8.

    Avokádós zöldsaláta

  9. 9.

    Grúz diós uborkasaláta

  10. 10.

    Vegyes saláta tárkonyos joghurtmártással

  11. 11.

    Joghurtos kínai kel saláta

  12. 12.

    Hófehérke saláta Bulgáriából

  13. 13.

    Török padlizsánsaláta

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

HÚSBAVÁGÓ: ezért bannoljuk egy hétre a húsos recepteket az oldalunkon

Drasztikus kampány mellett döntöttünk itt a Nosaltynál: egy hétre a háttérbe szorítjuk az összes hústerméket tartalmazó receptet az oldalunkon, ezzel figyelmeztetve minden szakácsunkat és olvasónkat: a klímaváltozás sajnos létezik, a húsfogyasztás visszafogása pedig az egyik legkönnyebben megléphető döntés, amivel egyén szinten is tehetünk ellene.

Nosalty

5 bolygóbarát alapanyag, amivel kiválthatod a húst

Akár elkötelezett vegák/vegánok vagyunk, esetleg időszakosan próbáljuk ki a húsmentes étrendet vagy csak szeretünk néha új, izgalmas ízeket megkóstolni, biztosan találkoztunk már néhány húspótló alapanyaggal. Most a legjobban ismert fajtákat ismerhetjük meg még közelebbről.

Nosalty

További cikkek