Top 11 zöldköret a grillhúsok mellé

Legnagyobb örömömre végre közeleg a grillszezon, bár lehet, hogy pont nem ezen a hétvégén fogjuk kitombolni magunkat, de sebaj, akkor mentsük el a recepteket!

A grillezés szerintem nagyon klassz dolog, főleg így tavasszal, amikor a grillsütőből, kerti tűzből áradó meleg még inkább jólesik, és nem idegesíti az embert. A csodás előre pácolt fűszeres hússzeletek mellé azonban kell köret is, amelyet a legjobb, ha szintén a grillen készítünk el - vagy legalábbis stílusában illeszkedik az itt-ott jól megpirult sült hússzeletekhez.

A legjobb grillköretek pedig a sült zöldségek és a saláták. És bár önmagában a grillezés is egy egészséges technológia, hiszen alig kell hozzá zsiradékot használnunk (a feketére sült pörzsanyagokkal azért legyünk óvatosak, ha nagyon megégett a hús, ezeket inkább távolítsuk el), a zöldségek élelmi rost-, vitamin- és ásványianyag-tartalmával tovább növelhetjük fogásaink értékes tápanyagtartalmát, a sok színről, változatosságról, szezonalitásról nem is beszélve.

Ha vendégeket várunk, és társasági eseményként szolgál a hétvégi grillezés, akkor akár többfélét is készíthetünk. A zöldségköretekkel nem kell előre bajlódni, hiszen pillanatok alatt készen vannak, így vonjuk be a munkába bátran vendégeinket is, kevesebb jó összetartó foglalkozást ismerek, mint a közös főzés.

Álljon itt most egy pár sült zöldségötlet, készítsétek el őket legközelebb, vagy használjátok inspirációként!

Olvasd el!

Egészséges fogyókúrás reggelik

 1. 1.

  Pancettával grillezett radicchio

 2. 2.

  Sült paradicsom kosárkák spenóttal töltve

 3. 3.

  Kecskesajttal grillezett gomba

 4. 4.

  Kakukkfüves grillezett hagymasaláta

 5. 5.

  Parázson sült töltött burgonyák tejfölös öntettel

 6. 6.

  Sült paprika 2.

 7. 7.

  Pikáns grillzöldség

 8. 8.

  Grillezett padlizsán Marcsisef konyhájából

 9. 9.

  Grillezett mediterrán zöldségtál

 10. 10.

  Cukkinisaláta Évi nénitől

 11. 11.

  Töltött padlizsán kontakt grillen

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ételek, melyek nagyon sokat tesznek a bélrendszerünkért

Az elmúlt években az emberek egyre tudatossabbá váltak a bélrendszerük mikrobiómájával kapcsolatban, így egyre fontosabbá vált annak egészségének megőrzése is. Most kiderült, hogy ebben nagyon sokat segíthet bizonyos élelmiszerek gyakoribb fogyasztása.