3 recept, ahol fontos a tojás mérete, és 3 recept, ahol nem

A kedvenc süteményeink a legtöbbször tartalmaznak tojást, persze nem mindegy, hogy milyen tojásról van szó. A méret például igen sokat számít, sőt, egyes desszertek teljesen megváltoznak, ha kisebb vagy nagyobb tojást kapnak.

Kényes dolog a süteménysütés: mindenre oda kell figyelni a vaj hőmérsékletétől egészen a tojásméretig. Ez utóbbi azért nem mindegy, mert az állag és az íz is sokat változhat, ha kisebbet vagy nagyobbat ütünk a tálba. Vegyük ezért sorra, hogy mely süteményeknél számít a tojásméret, és hol engedhetjük el teljesen!

Nézd meg a galériában a recepteket:

Néhány recept, amiben kipróbálhatod a tudományt:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több segítség a süteménysütéshez:

Címlapról ajánljuk

Kiszámoltuk, olcsóbb-e a házi tiramisu a boltinál

Az egyre jobban elszálló árak mellett már nem könnyű fejben tartani, hogy akkor most mi számít olcsónak. Nagyon sok minden, ami régen filléres volt, ma már nem az, és szinte úgy kell vadászni a pénztárcabarát megoldásokat. Az otthoni alkotással sokat lehet spórolni, persze nem minden ötlet jó ötlet. Most (nagyjából) konkrét számokon keresztül válik láthatóvá, hogy mivel éri meg otthon vesződni, mert mi itt, a Nosaltynál bizony kiszámoltuk.

Lakos Benedek

További cikkek