5 lépés, amit soha ne hagyj ki szószos tészták készítése során

Ha már egyszer úgyis annyi tésztát főzünk szinte minden héten, akkor csináljuk rendesen, nemde? Jöjjön néhány pofonegyszerű tipp, amelyek ezt lehetővé teszik majd.

Egyszerre rossz és jó dolog, amikor valami rutinná válik a főzésben. Rossz akkor, ha valamit régóta megszokásból csinálunk, anélkül, hogy belegondolnánk, mit adhatnánk hozzá, mivel fejleszthetnénk tovább és tehetnénk jobbá azt. Viszont kifejezetten jó akkor, ha egy ismert, „kotta nélkül játszott” mozdulatsorról beszélünk, amit magabiztosan bevethetünk minden alkalommal. A megszokás erejére talán az egyik legjobb példát a konyhában a tésztafőzés adja: mivel gyors és könnyen összedobható ételről van szó, gyakran inkább csapás lesz a dobásból, és egy nemtörődöm étel kerül az asztalra. Pedig milyen egyszerű is a tésztafőzést igazi művészetté tenni, néhány másodperc alatt tízről százra csavarni egy tál spagetti vagy penne élvezeti értékét apró trükkökkel. Tegyük a rutin részévé ezeket a trükköket, megéri!

Nézd meg galériánkban a tésztafőzési tippeket:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Főzz, értékelj és nyerj, vadonatúj játékunkban hasznos ajándékok várnak!

További főzési tippek, amiket érdemes megfogadni:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek