Hihetetlen, mennyivel drágább a tészta itthon, mint külföldön

Annyira kedvező áron lehet hozzájutni a tésztához külföldön, hogy szinte alig hiszünk a szemünknek.

Még az év elején számoltunk be arról, hogy Ausztriában feleannyiba került a tészta, mint otthon. Ám, úgy tűnik, hogy a helyzet mit sem változott azóta, sőt. A Pénzcentrum cikke most az olaszországi és a hazai árak között talált hatalmas különbséget.

Hihetetlen, mennyivel drágább a tészta itthon, mint külföldön

Kevesebb, mint 400 forintba kerül a tészta Olaszországban

A lap szerint az egyik olaszországi üzletben négy csomag félkilós Barilla tészta vásárlása esetén egy csomag darabára mindössze 0,79 euróba kerül.

Vagyis 380 forintos árfolyammal számolva az olasz vásárlóknak mindössze 300 forintot kell fizetniük egy félkilós Barilláért.

Ha valaki így vásárol négy csomag tésztát, akkor 1201 forintért kap összesen 2 kilogrammot. De ha valaki csak egy zacskóval szeretne vásárolni tésztát, akkor az egy csomagra érvényes ár is csupán 1,19 euró, azaz 452 forint (változatlanul 380 forintos árfolyammal számolva).

Az oldal továbbá annak is utánajárt, hogy a hazai boltokban milyen áron lehet hozzájutni a Barilla tésztáihoz. Az alábbiak szerint alakulnak az árak:

  • Tesco: az 500 grammos tészták többsége 1249 forintért vehető, ugyanakkor akad olyan 1 kilós kiszerelés is, amelynek ára csupán 959 forint, így fél kilóra vetítve a termék itt a legolcsóbb, mindössze 480 forint;
  • Kifli.hu: 1199 forintba kerülnek a legolcsóbb, félkilós termékek, bár az 1 kilós kiszerelésűek 2199 forintért is megvásárolhatóak, melyek így olcsóbbak a félkilós tésztáknál;
  • Spar: a legolcsóbb félkilós tészta 1149 forint, az 1 kilós kiszerelés pedig már 2199 forintért is kapható;
  • Auchan: az 500 grammos kiszerelés 1149 forintba kerül, míg az 1 kilós tészták esetében 1299 forint a legkedvezőbb ár;
  • Aldi: itt kapható olyan tészta, melynek kilójáért mindössze 1109 forintot kell fizetni, így ez 500 grammra vetítve már csak 555 forintot jelent;
  • Lidl: a július 31. és augusztus 2. közötti akciónak köszönhetően a Barilla kilós spagettije most csak 999 forintba kerül, így fél kilóra vetítve a termék itt csupán 500 forintba kerül.

„Magyarországon a legmagasabb ár négyszer, de még a legalacsonyabb is másfélszer akkora, mint az olaszországi" – mutat rá a cikk. Tény, ami tény, az Olaszországban kapható Barilla ára minden esetben veri az itthoni árak mindegyikét.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek