Ha Katus szakácsunkhoz hasonlóan, ti sem szeretnétek tápszer alapú tejpéppel kínálni gyermekeiteket, próbáljátok ki a gabonapépet!
Egy kis gyümölccsel kombinálva pillanatok alatt ízletes és egészséges ebéd vagy uzsonna varázsolható belőle, igaz, picit nehezebb dolgozni vele, többet kell keverni, mire sima állagú lesz, de megéri. Babánk imádni fogja!
Banános-tönkölybúzás gabonapép babáknak (6 hónapos kortól)
Hozzávalók 1 adaghoz:
- 1 banán
- 1-2 dl víz
- 3 tk tönkölybúzás gabonapép
Elkészítés:
- Egy üvegedénybe beletesszük a gabonapépet, a vizet felforraljuk, ráöntjük.
- Alaposan elkeverjük, szűrőn átszűrjük.
- Közben a banánt botmixerrel összetörjük, szükség szerint pici forralt vízzel lazítjuk.
- A banánhoz adjuk a gabonapépet, és összeturmixoljuk.
NoSalty - tipp:Őszibarackkal, almával, körtével is nagyon ízletes és tápláló. A víz mennyisége attól függ, hogy mennyire hígan vagy sűrűn szereti a babánk.