Tápszer helyett: gabonapép

Ha Katus szakácsunkhoz hasonlóan, ti sem szeretnétek tápszer alapú tejpéppel kínálni gyermekeiteket, próbáljátok ki a gabonapépet!

Egy kis gyümölccsel kombinálva pillanatok alatt ízletes és egészséges ebéd vagy uzsonna varázsolható belőle, igaz, picit nehezebb dolgozni vele, többet kell keverni, mire sima állagú lesz, de megéri. Babánk imádni fogja!

Banános-tönkölybúzás gabonapép babáknak (6 hónapos kortól)

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 1 banán
  • 1-2 dl víz
  • 3 tk tönkölybúzás gabonapép

Elkészítés:

  1. Egy üvegedénybe beletesszük a gabonapépet, a vizet felforraljuk, ráöntjük.
  2. Alaposan elkeverjük, szűrőn átszűrjük.
  3. Közben a banánt botmixerrel összetörjük, szükség szerint pici forralt vízzel lazítjuk.
  4. A banánhoz adjuk a gabonapépet, és összeturmixoljuk.

NoSalty - tipp:Őszibarackkal, almával, körtével is nagyon ízletes és tápláló. A víz mennyisége attól függ, hogy mennyire hígan vagy sűrűn szereti a babánk.

A recept itt elmenthető a receptkönyvbe >>

Még több babakonyha recept >>

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...