Tápszer helyett: gabonapép

Ha Katus szakácsunkhoz hasonlóan, ti sem szeretnétek tápszer alapú tejpéppel kínálni gyermekeiteket, próbáljátok ki a gabonapépet!

Egy kis gyümölccsel kombinálva pillanatok alatt ízletes és egészséges ebéd vagy uzsonna varázsolható belőle, igaz, picit nehezebb dolgozni vele, többet kell keverni, mire sima állagú lesz, de megéri. Babánk imádni fogja!

Banános-tönkölybúzás gabonapép babáknak (6 hónapos kortól)

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 1 banán
  • 1-2 dl víz
  • 3 tk tönkölybúzás gabonapép

Elkészítés:

  1. Egy üvegedénybe beletesszük a gabonapépet, a vizet felforraljuk, ráöntjük.
  2. Alaposan elkeverjük, szűrőn átszűrjük.
  3. Közben a banánt botmixerrel összetörjük, szükség szerint pici forralt vízzel lazítjuk.
  4. A banánhoz adjuk a gabonapépet, és összeturmixoljuk.

NoSalty - tipp:Őszibarackkal, almával, körtével is nagyon ízletes és tápláló. A víz mennyisége attól függ, hogy mennyire hígan vagy sűrűn szereti a babánk.

A recept itt elmenthető a receptkönyvbe >>

Még több babakonyha recept >>

Hozzászólások

Hencsike

Én zabpehelylisztb?l szoktam készíteni, azt is nagyon szeretik a picik.

szszani

A kérdésem az lenne, hogy ha a calcium miatt kellene a tej (vagy akár tápszer bár az enyémnek, aki már 1 éves adok teljes tejet :)), akkor ez tejjel is m?ködik? Köszi!:)

Törölt felhasználó

Ez olyan eredetien svédesen hangzó recept. Svédországban ugyanis gyakorlatilag minden gyereknek (tisztelet a kivétel) gabonapépes italt adnak cumisüvegben, amikor a gyereket leszoktatják a szopásról/tápszerröl. A svédeknél minden "valamirevaló" gyerekkaja készítö cég (tehát pl a Nestle, Hipp, stb is) árulja a készen, por formájában kapható gabonaörleményt, amit dúsítanak még mindenféle vitaminokkal, ásványi anyagokkal, meg minyavajával. A port csak összekevered vízzel, aztán kész is. Mindenféle gyümölcs ízesítésben létezik.. Sok baba teljesen függöje az italnak. Úgyhogy súlyos problémát jelent, ha a család külföldre megy nyaralni, mert ilyet máshol a fenti gyártók sem kinálnak... Mert ez az itteni piacra van tervezve... Szóval ez a recept pont olyan, mint amit a svédek adnak a gyerekeknek. Csak egy hibája van.. hogy nincs dúsítva a vitaminokkal/ásványi anyagokkal. És a védönénik mindig lebeszélik az anyákat, hogy olyat adjanak a gyereknek, ami nincs dúsítva (értsd házi készítésüt), mert akkor a gyerek hiányt fog szenvedni ezekböl a létfontosságú dolgokból. Mert ugye ha a gyerek hónapokon keresztül csak ilyet eszik, dúsítás nélkül, az szinte hiánybetegségek megalapozója lehetne ugyanis... Annak ellenére, hogy igazából finom, én már elvböl nem adtam a gyereknek, mert egyrészt nem szeretem az ilyen "mindenkinek muszály" dolgokat, másrészt meg az egyoldalú táplálkozásnak sem vagyok híve.. meg svéd sem vagyok :-) De azért akinek van kedve, próbálja ki nyugodtan. Egyszer-egyszer igazán kellemes lehet ilyet is enni. Csak mindent mértékkel...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 retro kiegészítő a nagymama konyhájából, ami ma is menő

Emlékszel még arra, milyen volt a nagymama konyhája? Cirádás díszítéssel megfestett tányérok, furcsa mintával hímzett feliratos falvédő, színes szalagfüggöny – a sort pedig még vagy egy tucat régi kiegészítővel tudnánk folytatni. Vajon ezek a dolgok tényleg divatjamúltak már, vagy egy kis kreativitással akár még egy mai, modern konyhát is fel tudnak dobni?