5 retró szobanövény, ami mindig divatban lesz

Végiggondoltuk, melyek azok a szobanövények, melyeket már a szocializmus iskoláiban is láthattunk az osztálytermekben porosodni, de ma is ott bujálkodnak a polcainkon, mert egyszerűen megunhatatlanok – ezt az 5 időt álló növénykedvencet szedtük össze.

Ha sok mindent eltűrő, egészen igénytelen, de mégis csodaszép és buja zöld növényekre vágysz, hogy telerakd velük a lakásod, akkor jó helyen vagy, mert összeszedtük a top 5 olyan retró szobanövényt, ami tutira sose megy ki a divatból.

1.) Filodendron (könnyezőpálma)

Az örök osztálytermi dísz, amit mindig krétapor lepett, de még úgy is csak nőtt és zöldellt, pár éve pedig akkora divat lett, hogy tetoválásokon, designelemeken, ágyneműkön is visszaköszön jellegzetes levele. Átlagos igényű növény, mely világos vagy félárnyékos, kellemesen meleg és párás helyen érzi magát legjobban. Néha zuhanyozzuk le a leveleket!

A klasszikus, mégis szupertrendi philodendron

2.) Anyósnyelv

Az anyósnyelv szintén évtizedek óta kedvelt túlélőnk, mely jól tűri a szárazságot, így az sem okoz gondot, ha néha megfeledkezünk az öntözésről. A nem mintás szélű változatok árnyékos helyen is megélnek, így fényhiányos helyen is bátran tarthatjuk.

Anyósnyelv, a hegyes levelű

3.) Aranyos szobai futóka

A szobai futóka egy egyszerű, de mutatós szobanövény. Kifejezetten ajánlott azoknak, akik még csak most kezdték a virágok, növények tartását, hiszen egy igazi túlélőnek mondható.

A köznyelvben nevezik márványos szobai futókának vagy aranyos szobai futókának is. Ugye, hogy nálatok is van?

Futóka, a kedvenc

4.) Agglegénypálma

Nagyon jól bírja a szárazságot, a túlöntözésre viszont érzékeny, ezért csak ritkán kell locsoljuk, elég akkor, amikor a földje már teljesen kiszáradt, a pangó vizet mindenképpen kerüljük. Ettől függetlenül egy régi-új kedvenc, ami szinte bármit kibír, így minden agglegénynek ajánlunk. És nem csak nekik.

A mindig fényes levelű agglegénypálma

5.) Zöldike

A zöldike szintén az a fajta, ami mindenütt ott van, és tényleg vérbeli harcos. Leginkább a világos vagy félárnyékos, kellemesen meleg, szobahőmérsékletű helyiségek növénye, bár az erős napsugarak megperzselhetik a leveleit, árnyékban pedig nem lesz olyan erőteljes a növekedése. Nyáron kivihetjük a szabadba is, tűző naptól védett helyre.

A sokat tűrő zöldike

Még több növény itt:

Címlapról ajánljuk

A répatortás kekszszendvics, amit minden nap harapnánk uzsonnára

Nehéz percek következnek most az édesszájúak számára: ez a "szendvics" nem holmi felvágottal-sajttal készül, hanem egy pazar répatorta még pazarabb hozzávalóival! Húsvétra, de egy sima hétvégére vagy hétköznapra is kiváló önsimogató és családjutalmazó süteményről van szó. Így készül nálunk a répatortás kekszszendvics:

Nosalty

További cikkek